Καβουσανός: «Είναι αρκετά δύσκολο για τους αθλητές σε αυτές τις συνθήκες»

Ο τερματοφύλακας της ομάδας πόλο του Απόλλωνα που έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τον ΟΦΗ, μίλησε στο athleticradio.gr για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη με «ψηλά το κεφάλι», ενώ αναφέρθηκε και στις καταστάσεις που βιώνουν οι αθλητές λόγω της πανδημίας.

Ο Βασίλης Καβουσανός, γνωστός μας από την 8χρονη θητεία του στην ομάδα υδατοσφαίρισης του ΟΦΗ, πλέον αγωνίζεται στον Απόλλωνα Σμύρνης και ήταν μέλος της αποστολής που ταξίδεψε στο Σόλνοκ της Ουγγαρίας στο πλαίσιο των αγώνων για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Euro Cup.

Ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση, καθώς η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού λόγω της μη διεξαγωγής των εγχώριων διοργανώσεων είναι μεγάλη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» γνώρισε δύο ήττες (8-7 από τη Στρασμπούρ και 13-11 από την οικοδέσποινα Σόλνοκ) ενώ κατάφερε να κερδίσει την ισπανική Τεράσα με 14-13. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Απόλλωνα ήταν στις 31 Οκτωβρίου με τη Βουλιαγμένη.

Ο διεθνής τερματοφύλακας μίλησε στο athleticradio.gr για τις εμφανίσεις του Απόλλωνα στην Ουγγαρία, το θετικό πρόσωπο που έδειξε, ενώ παράλληλα σχολίασε πως παρά την έλλειψη ετοιμότητας, η ομάδα του διεκδίκησε όλα τα παιχνίδια. Ο Βασίλης Καβουσανός αναφέρθηκε στην διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας λέγοντας μεταξύ άλλων «Το γεγονός αυτό αποτελεί μία μαύρη σελίδα για τον αθλητισμό».

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Καβουσανός:

Για το ταξίδι στην Ουγγαρία:

«Ταξιδέψαμε στην Ουγγαρία για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Euro cup με μια μίνι προετοιμασία 15 ημερών έπειτα από την αρχή της δεύτερης καραντίνας . Αφήσαμε όλες τις δυσκολίες μας στην άκρη δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό για την πρόκριση απέναντι σε τρεις ομάδες οι οποίες είχαν μια φυσιολογική ροή προπονήσεων και αγωνιζόταν κανονικά στα πρωταθλήματα τους. Σίγουρα μας στοίχησε η 20ημερη αποχή από τις προπονήσεις και η έλλειψη φιλικών αγώνων όμως εμφανιστήκαμε πλήρως ανταγωνιστικοί διεκδικώντας το κάθε παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος.»

Σχετικά με το παιχνίδι της πρεμιέρας:

«Στο πρώτο παιχνίδι με τη Στρασμπούρ είμασταν εμφανώς εκτός ρυθμού στην επίθεση χάνοντας πολλές ευκαιρίες κυρίως στον παίκτη παραπάνω ενώ αμυντικά εμφανιστήκαμε πιο συγκεντρωμένοι.»

Για τη νίκη του Απόλλωνα κόντρα στην Τεράσα:

«Με την ισπανική Τεράσα μπήκαμε στον αγώνα αποφασισμένοι για την νίκη ώστε να διατηρήσουμε τις ελπίδες της πρόκρισης ζωντανές. Βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και βγάλαμε καθοριστικές άμυνες που μας οδήγησαν στην νίκη.»

Αναφορικά με το παιχνίδι με την οικοδέσποινα δήλωσε:

«Στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο την Σόλνοκ γνωρίζαμε πως χρειαζόμασταν αποκλειστικά την νίκη για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Κυνηγήσαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 4 γκολ (9-5) στο 3ο λεπτό για το τέλος της τρίτης περιόδου. Είμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στην άμυνα η οποία μας βοήθησε να πετύχουμε καθοριστικά γκολ στην επίθεση για να μειώσουμε την διαφορά και να φτάσουμε πολύ κοντά στην ισοφάριση στην 4η περίοδο. Άπαντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την νίκη η οποία κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.»

Στο τέλος, ο Βασίλης Καβουσανός συμπλήρωσε σχετικά με την έλλειψη αγωνιστικής δράσης τα εξής:

«Αξίζει να σημειωθεί όμως πως σε όλη την Ευρώπη επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων έκτος της Ελλάδας. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μαύρη σελίδα για τον ελληνικό αθλητισμό και είναι αρκετά δύσκολο για τους αθλητές να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες.

Ελπίζω σύντομα, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητα μας, στην κανονική ροή προπονήσεων και στην συνέχιση του πρωταθλήματος.»

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook