Ο Λευτέρης Αυγενάκης στον Athletic Radio 104,2: “Αθλητικό εργοτάξιο ολόκληρη η Κρήτη”

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 αναλύοντας το πλάνο που υπάρχει για μια σειρά από τεράστια έργα που πρόκειται να γίνουν στην Κρήτη.

Μιλώντας στην εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στο μακροπρόθεσμο πλάνο για μια σειρά από αθλητικές εγκαταστάσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα οι μελέτες και οι οποίες έχουν ως χρονικό ορίζοντα την υποψηφιότητα του Ηρακλείου για την διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Όπως τόνισε ο κύριος Αυγενάκης στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Athletic Radio 104,2 αναφερόμενος στα έργα πνοής που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή του Καρτερού, το Υπουργείο έχει πάρει ήδη την σχετική έγκριση από την ΕΤΑΔ για να γίνει το έργο σε μια έκταση 50 στρεμμάτων που εκτός από την φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων θα συνδράμει παράλληλα και στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στο νομό Ηρακλείου. “Ο αθλητισμός τουρισμός είναι το μέλλον για την χώρα μας αφού με την παρουσία αθλητικών εγκαταστάσεων υψηλού επιπέδου και τον συνδυασμό των συνθηκών που επικρατούν, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την Κρήτη και την Ελλάδα” τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στα έργα που πρόκειται να γίνουν στα Χανιά τα οποία επισκέφτηκε χθες. O κ. Αυγενάκης τόνισε πως αναμένεται να προκηρυχθούν οι μελέτες για το κολυμβητήριο ενώ υπογράμμισε πως πρόκειται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις για το ποδηλατοδρόμιο Χανίων που είναι το δεύτερο σε ολόκληρη την Ελλάδα και παρέμενε αναξιοποίητο εδώ και παρά πολλά χρόνια.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε ακόμα και σε μια σειρά άλλων σημαντικών έργων που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων .

Πρόκειται για έργα που έχουν πάρει ήδη τον δρόμο της υλοποίησης στους Δήμους Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδος και Φαιστού τον οποίο θα επισκεφτεί σήμερα ενώ θα ανοίξει ξανά το κολυμβητήριο Μοιρών μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Σε ότι αφορά στο έργο: “Ανάπτυξη Ναυταθλητικών Υποδομών Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) δίπλα στο “ψυγείο” στο λιμάνι Ηρακλείου, προυπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, είπε ότι θ’ αποτελέσει την έδρα των Ιστιοπλοικών και Κωπηλατικών Ομίλων – προσβάσιμη και σε αθλητές ΑΜΕΑ.

Το Στάδιο Ελευθερίας , όπου ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος , έχει ανακαινιστεί πλήρως ενώ στο ΠΔΕ έχει ενταχθεί η συντήρηση της δημοτικής αθλητικής εγκατάστασης Νέας Αλικαρνασσού», προϋπολογισμού 250.000€ .

Το υπουργείο έχει πάρει ήδη το τεχνικό δελτίο για την αξιοποίηση των Δυτικών Νεωρίων της πόλης του Ηρακλείου .

Το κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” ανακατασκευάζεται και χρηματοδοτείται με 300.000 ευρώ για να μπορεί να διοργανώνει μεσαίου και χαμηλού επιπέδου αγώνες αθλημάτων.

Έργα στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Φαιστού

Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε επίσης ξεχωριστά αθλητικά έργα που εντάχθηκαν στο ΠΔΕ για Αρκαλοχώρι-Καστέλλι και Δήμο Μινωα Μινώα Πεδιάδος.

Ανακοίνωσε την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου στο Αρκαλοχώρι με χρηματοδότηση 700.000 ευρώ και στο Κλειστό στο Καστέλι με τον ίδιο σχεδόν προυπολογισμό.

Αναφέρθηκε σε κατασκευές πίστας motocross σε Αρκαλοχώρι και Βώρους όπως και στο Κωπηλατοδρόμιο στο Φράγμα της Φανερωμένης.

«Το Φράγμα Φανερωμένης – είπε – είναι μία ιδανική περιοχή, στην οποία μπορούν να εκτυλιχθούν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, όπως είναι η κωπηλασία και θα υπάρχει πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αυγενάκης στον Αναρριχητικό Αθλητισμό στη Μεσαρά, καθώς όπως τόνισε θα αξιοποιηθούν τα φαράγγια πέριξ της Ιεράς Μονής Βροντησίου και θα γίνει μια πίστα, νότια του Ψηλορείτη, που θα λειτουργεί ως έδρα του Αναρριχητικό Αθλητισμού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook