Χατζηδημητρίου στον Athletic Radio 104,2: “Ερχόμαστε για να… μείνουμε”

Ο Διευθυντής επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου, μίλησε στον γηπεδούχο σταθμό του Ηρακλείου, για την παρουσία της Εθνικής ομάδας γυναικών χειροσφαίρισης στα “Δύο Αοράκια” (10/10, 17.00) για πρώτη φορά, την στήριξη της Ομοσπονδίας στην σεισμόπληκτη Κρήτη, αλλά και τον αγώνα της Εθνικής ανδρών (7/11) και πάλι στο Ηράκλειο.

Ο Διευθυντής επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ,  Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου, μίλησε στον  Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Derby” με τον Μανώλη Θέμελη, για την παρουσία της Εθνικής ομάδας γυναικών χάντμπολ στα “Δύο Αοράκια” (10/10, 17.00) για πρώτη φορά, την στήριξη της Ομοσπονδίας στην σεισμόπληκτη Κρήτη, αλλά και τον αγώνα της Εθνικής ανδρών (7/11) και πάλι στο Ηράκλειο.

 

Τα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου στον Athletic Radio 104,2:

 

Για την παρουσία της Εθνικής ομάδας γυναικών χάντμπολ στην σεισμόπληκτη Κρήτη 

“Eρχόμαστε με χαρά στην λεβεντογέννα, αλλά και σεισμόπληκτη Κρήτη. Είμαι σίγουρος οτι θα βγείτε δυνατοί από αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Και μεις από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να…. ανακουφίσουμε τους πληγέντες. Θα συγκεντρώσουμε χρήματα για αυτούς και είναι κάτι που το λέμε για  πρώτη φορά, πριν το ανακοινώσουμε και επίσημα.

Θέλουμε να να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε όσους μας έχουν ανάγκη και θα είμαστε κοντά στην Κρήτη και τους σεισμόπληκτους. Καθημερινά μιλάω με την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και τους Δήμους Ηρακλείου και Μινώα. Είναι το μόνιμο θέμα συζήτησής μας.

Μας έχουν προετοιμάσει οτι θα αντιμετωπίσουμε και εμείς τους συνεχείς μετασεισμούς, που κάνει στην πόλη. Ελπίζω να επανέλθει σύντομα η κανονικότητα στο νησί και όσους υποφέρουν”.

 

Για τον αγώνα της Εθνικής γυναικών με την Ολλανδία που θα φιλοξενηθεί την Κυριακή (10/10, 17.00) στα “Δύο Αοράκια” στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2022

“Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, καθώς θα είναι το πρώτο στο Ηράκλειο. Έχουμε παίξει στα Χανιά και μάλιστα πάλι με την Ολλανδία πριν από 11 χρόνια, αλλά ποτέ στο Ηράκλειο, αν και έχουν έρθει στην πόλη οι Εθνικές ποδοσφαίρου, μπάσκετ και Βόλεϊ.

Έχει παίξει ρόλο και το γήπεδο σε αυτό. Πριν τα “Δύο Αοράκια” , δεν υπήρχε γήπεδο με τις κατάλληλες  προδιαγραφές που θέλει η Ομοσπονδία.

Θα το δείτε και σεις την Κυριακή, όπου θα είναι ένα διαφορετικό γήπεδο. Δυστυχώς, αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του αθλήματος και μάλιστα στο  60% της χώρας δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές για να φιλοξενηθούν αγώνες.

Να αναφέρω οτι διεκδικούμε και το Παγκόσμιο του 2022 στο Ηράκλειο. Έχουμε έναν πλήρη φάκελο και θέλουμε να φέρουμε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση στο Ηράκλειο”.

 

Για τις διακρίσεις του αθλήματος στην χώρα μας

“Είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στον Ελληνα. Έχουμε πολλές επιτυχίες σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Η ΑΕΚ πήρε πέρυσι το European Cup και παλαιότερα  ο ο Διομήδης το Τσάλεντζ Κάπ. Η Εθνική ανδρών είχε καλή παρουσία στους Ολ. Αγώνες το 2004, αλλά και το 2005. Το beach hand ball έχει κατακτήσει το 2018 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχουμε πάρει μετάλλια.

Είναι πολλές οι διακρίσεις”.

 

Για τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στον όμιλο η Εθνική γυναικών 

“Η Ολλανδία είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και το ματς θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρώτα παίζουμε με την Γερμανία, μία μεγάλη δύναμη του αθλήματος, που έχει μία τεράστια σχολή χάντμπολ.

Είναι δύο μεγαθήρια και το έργο μας θα είναι δύσκολο. Στον όμιλο βρίσκεται και η Λευκορωσία. Δίο ομάδες προκρίνονται από τον όμιλο. Έχουμε μία νεανική ομάδα και στόχος μας είναι το Euro 2024.

Μας δίνεται πάντως μια καλή ευκαιρία να… κοιτάξουμε στα μάτια καλέ ομάδες, να αποκτήσουμε εμπειρία και θα έχουμε μόνο κέρδη από αυτά τα ματς”.

 

Για τον αγώνα της Εθνικής με την Τουρκία, που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 7 Νοεμβρίου (17.00) στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023

“Θα είναι ένα παρά πολύ μεγάλο ματς για πολλούς λόγους. Στον όμιλο έχουμε ακόμα Βέλγιο και Κόσοβο.

Έχουμε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης από τις γυναίκες. Έχουμε φτάσει κοντά σε πρόκριση σε Παγκόσμιο, αλλά δεν τα καταφέραμε, την χάσαμε στις λεπτομέρειες.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι και τυχεροί. Ευελπιστώ να τα καταφέρουμε”.

 

Για το αν έρθουν οι Εθνικές χάντμπολ και στα επόμενα ματς των προκριματικών στο Ηράκλειο 

“Ακόμα δεν έχουν οριστεί οι αγώνες. Δεν ξέρουμε που θα διεξαχθούν. Πάντως τα δύο ματς στο Ηράκλειο θα είναι ένα κρας τεστ για όλους. Είναι μία νέα συνεργασία.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέλαβε προσωπικά το να έρθει η Εθνική στο Ηράκλειο. Είχε την πρωτοβουλία και τον ευχαριστούμε.

Έχουμε μία άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου. Θέλουμε να δούμε πως θα κυλήσει όλη η αυτή η κοινή προσπάθεια, είναι ένα νέο γήπεδο για μας.

Η πρώτη φορά είναι η δύσκολη. Όλα θα πάνε καλά”.

 

Για την παρουσία των Κρητικών φιλάθλων στα “Δύο Αοράκια” 

“Ο κόσμος πρέπει να έρθει την Κυριακή (10/10, 17.00) για τρεις λόγους στα “Δύο Αοράκια”.

Πρώτον παίζει η Εθνική μας ομάδα και δεν έχει σημασία αν είναι ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή κάποιο άλλο άθλημα. Η Εθνική είναι το νούμερο 1. Δεν έρχεται και κάθε μέρα στην Κρήτη και γενικά στην Περιφέρεια.

Επίσης, είναι η πρώτη παρουσία της Εθνικής χειροσφαίρισης στο Ηράκλειο. Είναι ένα όμορφο και δυναμικό σπορ. Παίζουμε κόντρα στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Και φυσικά, πρέπει να έρθει οπωσδήποτε για να τιμήσουμε όλοι μας τους σεισμόπληκτους και να τους αφιερώσουμε το ματς.

Να σημειώσω οτι επιτρέπεται, βάσει Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, η παρουσία φιλάθλων μόνο πλήρως εμβολιασμένων ή όσων έχουν πιστοποιητικό νόσησης από την covid”.

 

Το μήνυμα που στέλνει από την πλευρά της Ομοσπονδίας στους Κρητικούς 

“Ερχόμαστε για να… μείνουμε και όχι μόνο για ένα ματς και να φύγουμε.

Θέλουμε να έχουμε συνεχή παρουσία στο Ηράκλειο. Είναι ένα νέο ξεκίνημα. Επιθυμία μας είναι οι Κρητικοί να αγαπήσουν το χάντμπολ.

Είναι ένα δυναμικό σπορ. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε καλά ματς στο Ηράκλειο και να το ευχαριστηθούν όλοι. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στα “Δύο Αοράκια” και να δουν από κοντά ένα άθλημα που του ταιριάζει και έχει χαρίσει επιτυχίες στην χώρα μας.

Η Κρήτη πάντα είναι αθλητική και φιλόξενη”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook