Βιολιτζής στον Athletic Radio 104,2: “Καλώ όλον τον κόσμο να έρθει στον Καρτερό”

Ο Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Ηράκλειο 2022, Κωνσταντίνος Βιολιτζής, μίλησε στον γηπεδούχο σταθμό του Ηρακλείου για τα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball (Εφήβων- Νεανίδων και Ανδρών- Γυναικών) που θα φιλοξενηθούν από 14 έως 26 Ιουνίου στο Ηράκλειο, αλλά και τα εγκαίνια του Karteros Beach Sports Center (13/6). 

Ο Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Ηράκλειο 2022, Κωνσταντίνος Βιολιτζής, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Athletic live” με τον Μανώλη Θέμελη, για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball (Εφήβων- Νεανίδων και Ανδρών- Γυναικών) που θα φιλοξενηθούν από 14 έως 26 Ιουνίου στο Ηράκλειο, αλλά και τα εγκαίνια του Karteros Beach Sports Center (13/6).

 

Τα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Βιολιτζής, στον Athletic Radio 104,2:

 

Για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball (Εφήβων- Νεανίδων και Ανδρών- Γυναικών), που θα φιλοξενηθούν από 14 έως 26 Ιουνίου  στο Ηράκλειο 

“Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός. Θα γίνουν στο Ηράκλειο τέσσερα Παγκόσμια πρωταθλήματα σε δύο βδομάδες

Στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball θα πάρουν μέρος 64 χώρες από όλο τον κόσμο (και φυσικά οι Εθνικές μας ομάδες) με περισσότερους από 1.500 αθλήτριες, αθλητές, προπονητές, συνοδούς, στελέχη. Από κάθε Ηπειρο και κάθε γωνιά της γης.

Είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έχει γίνει στην Κρήτη”.

 

Για το άθλημα του Beach Handball 

“Είναι θεαματικό άθλημα, στο Παρίσι στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024, θα είναι άθλημα επίδειξης και ευελπιστούμε να καθιερωθεί αργότερα ως Ολυμπιακό άθλημα.

Ταιριάζει στους Ελληνες, είναι γρήγορο, θεαματικό και όποιος δει έναν αγώνα δεν θα… ξεκολλήσει.

Τους καλώ να έρθουν και δεν θα το μετανιώσουν. Θα πρέπει να περάσουν όλοι από το Karteros Beach Sports Center.

Η Ελλάδα και η Κρήτη έχουν θάλασσα, φως, παραλίες, άμμο και σε αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις στον Καρτερό θα ταιριάξουν όλα αρμονικά.

Θα δείξει τους αγώνες και η ΕΡΤ και θα υπάρξει προβολή του αθλήματος”.

 

Για τα εγκαίνια του Karteros Beach Sports Center 

“Οι υπερσύγχρονες ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις θα εγκαινιαστούν τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο και παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Θα ακολουθήσει beach party αμέσως μετά και το επόμενο πρωινό θα ξεκινήσουν να φιλοξενούν (αρχικά) τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών (14-26 Ιουνίου).
Απευθύνω κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να έρθει. Η πρόκληση είναι “ανοικτή” σε όλους.
Να έρθουν αν δουν τις εγκαταστάσεις που είναι κόσμημα για το Ηράκλειο και τον Ελληνικό αθλητισμό”.

 

Για τις τελευταίες εργασίες που γίνονται στις εγκαταστάσεις

“Σε λίγες μέρες ξεκινάει η δράση. Έχουν μείνει λίγες μέρες ακόμα για προετοιμασία. Ο εγκαταστάσεις παίρνουν την τελική τους μορφή.

Θα δείτε πως θα γίνει η περιοχή σε μερικές μέρες. Μπορείτε να συγκρίνετε το πως ήταν πριν και πως θα αξιοποιηθεί η περιοχή από δω και πέρα.

Διαμορφώνονται 4 γήπεδα (ένα κεντρικό με λυόμενες περιμετρικές κερκίδες χωρητικότητας 2.500 θεατών, δύο επιπλέον χωρητικότητας 500 θεατών και ένα βοηθητικό) καθώς και ένα προθερμαντήριο.

Φυσικά έρχονται και οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023» τον επόμενο Σεπτέμβριο στο Ηράκλειο.

Θα είναι ένα επίσης ένα τεράστιο αθλητικό γεγονός του χρόνου, που έπεται των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Το φετινό θα είναι ένα γεγονός που θα μας δείξει τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξουμε για την επόμενη χρονιά.

Τώρα γίνονται οι λεπτομέρειες, μπαίνουν οι εξέδρες, τα τέρματα, οι ηλεκτρονικοί πίνακες, τα κιγκλιδώματα και υλικά. “Τρέχουμε” τα πάντα αυτές τις μέρες.

Θα είμαστε έτοιμοι και νωρίτερα από τα εγκαίνια (13/6). Θα δώσουν οι Εθνικές μας και φιλικά ματς το προσεχές Σ/Κ (11-12/6) ως test event”.

 

Για τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

“Στην κλήρωση του είχαμε υποσχεθεί οτι θα κάνουμε την νύχτα – μέρα.

Έτσι και γίνεται. Σε αυτό βοηθάει και ο ίδιος με την εργασιομανία του, που πράγματι έχει κάνει την νύχτα – μέρα και την μέρα – νύχτα” .

Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για την βοήθεια”.

 

Για το αγωνιστικό κομμάτι

“Οι Εθνικές μας προετοιμάζονται αυτές τις μέρες στην Θεσσαλονίκη. Είμαστε σε καλό επίπεδο, αλλά δυστυχώς για τους μαθητές είναι τώρα περίοδος εξετάσεων.

Θα πάμε αναγκαστικά έτσι όπως μπορούμε, αλλά η Ελληνική ψυχή είναι μεγάλη και θεωρώ οτι τα παιδιά θα υπερβάλλουν εαυτούς και θα πούμε στην οκτάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook