Video | Αυγενάκης: “Tο Παράκτιο Αθλητικό Κέντρο μας θα μεγαλώσει κι άλλο”

“Δημιουργήσαμε στον Καρτερό το πρώτο Εθνικό Κέντρο αθλημάτων παραλίας και άμμου”, αναφέρει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

H ανάρτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρει: 
“ΗΡΑΚΛΕΙΟ – KARTEROS BEACH SPORTS CENTER
Δημιουργήσαμε το πρώτο Εθνικό Κέντρο αθλημάτων παραλίας και άμμου, σπορ που συνδέονται άρρηκτα και με την πολιτική μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού σε όλη τη χώρα.
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στα εγκαίνια, παρουσία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου.
Και από την επομένη, Τρίτη 14 Ιουνίου και έως τις 26/06, στο επίκεντρο της παγκόσμιας αθλητικής δραστηριότητας: Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball, Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών –Γυναικών με τη συμμετοχή 64 χωρών από όλο τον κόσμο και περισσοτέρων από 2.000 αθλητριών, αθλητών, προπονητών, συνοδών και στελεχών
Κι αυτά είναι μόνο η αρχή: Στο Karteros Beach Sports Center θα φιλοξενηθούν αμέσως μετά εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις κι άλλων δημοφιλών αθλημάτων άμμου (π.χ. beach volley), ενώ το Παράκτιο Αθλητικό Κέντρο μας, που συμπληρώνει ιδανικά τις υφιστάμενες υποδομές του Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, θα μεγαλώσει κι άλλο για τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023» τον επόμενο Σεπτέμβριο.
Είναι μία μεγάλη στιγμή και για μένα προσωπικά αλλά και για τη χώρα μας που καταφέραμε να δημιουργήσουμε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τη μεγαλύτερη πανελληνίως μόνιμη εγκατάσταση για αθλήματα παραλίας.
Αθλήματα τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον αθλητικό τουρισμό, κάτι που ήταν στόχος μας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Σήμερα υλοποιείται ένα μέρος από το όραμα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, τότε δηλαδή που διεκδικήσαμε τους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες και τους αναλάβαμε. Θέλαμε και πετύχαμε να έχουμε να έχουμε έτοιμες τις εγκαταστάσεις, ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Μεσογειακών Παράκτιων.
Αυτό δείχνει μία νέα Ελλάδα που δημιουργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομάδα που έχει επιλέξει να έχει κοντά του. Όλα στην ώρα τους με διαφάνεια και ταχύτητα, με συνέργειες με την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και στενή συνεργασία με όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες κι όλη την αθλητική οικογένεια.
Το σημαντικό είναι πως μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι διοργανώσεις θα προχωρήσουμε σε μία σειρά άλλων, τις οποίες ήδη έχουμε συμφωνήσει με άλλες ομοσπονδίες όπως η ΕΟΠΕ. Στόχος μας, του χρόνου που είναι οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, να έχουμε καλλιεργήσει μια κουλτούρα για τα αθλήματα παραλίας.
Το «Karteros Beach Sports Center» περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τέσσερα σύγχρονα γήπεδα άμμου (ένα κεντρικό με λυόμενες περιμετρικές κερκίδες χωρητικότητας 2.500 θεατών, δύο επιπλέον χωρητικότητας 500 θεατών συν ένα βοηθητικό), καθώς και ένα προθερμαντήριο.
Συμπληρώνεται από βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, ντουζιέρες, ιατρείο, χώρο για έλεγχο ντόπινγκ, γραφεία διοίκησης, χώροι συνεντεύξεων, συναντήσεων και εργασίας δημοσιογράφων, προσωρινές εγκαταστάσεις τουαλετών κλπ), ενώ έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά η εικόνα της περιοχής με τη διαμόρφωση των περιβάλλοντων χώρων (ασφαλτόστρωση δρόμων, πάρκινγκ, σήμανση κ.ά.).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook