Αυγενάκης: “Όλα τα παιδιά θα διδάσκονται τα στυλ κολύμβησης”

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ασφαλούς Κολύμβησης» για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3 μηνών έως 12 ετών).

H ανάρτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρει: 
“SAFE WATER SPORTS
Στην παρουσίαση του πρωτοποριακού προγράμματος «Ασφαλούς Κολύμβησης» για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3 μηνών έως 12 ετών), που δημιούργησε ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Safe Water Sports, σε στενή συνεργασία μαζί μας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του ΟΑΚΑ, υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.
Σχεδιάστηκε από ερευνητές, προπονητές κολύμβησης, Ολυμπιονίκες αθλητές και την Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης της κολύμβησης στις μικρές ηλικίες.
Όλα τα παιδιά θα διδάσκονται τα στυλ κολύμβησης, θα αυξήσουν την αντοχή τους στο νερό, θα αναπτύξουν γνώσεις για τους βασικούς κανόνες στο υδάτινο περιβάλλον και δεξιότητες αυτοδιάσωσης, θα αποκτήσουν κολυμβητική παιδείας και επάρκεια, με στόχο την πρόληψη των πνιγμών και την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι:
-Η Ελλάδα μας βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως στη λίστα με τις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή (13.676χλμ)
-Κάθε χρόνο 50.000 Ευρωπαίοι πολίτες τραυματίζονται ενώ κάνουν θαλάσσια σπορ
-Στη χώρα μας σημειώνονται κατά μέσο όρο 348 θανάσιμα ατυχήματα στις θάλασσες
-Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο πνιγμός θεωρείται μια από τις πέντε κύριες αιτίες θανάτου από ατύχημα σε παιδιά ηλικίας 1-14 ετών και η 3η στον γενικό πληθυσμό ανεξαρτήτου ηλικίας.
Συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά τον Προέδρου του Safe Water Sports, Παναγιώτη Πασχαλάκη, τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο Κόπτση, τον Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκο Γιαννόπουλο, τον Πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ, Δημήτρη Γρηγοριάδη, τους εμβληματικοί Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες μας, Άννα Ντουντουνάκη και Γιάννη Φουντούλη και όλη την αθλητική οικογένεια που αγκαλιάζει τέτοιες ζωτικές πρωτοβουλίες και δράσεις”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook