Ντέρικ Ουίλιαμς: Από το νούμερο 2 του ΝΒΑ Draft… στον Παναθηναϊκό

Ο Αμερικανός «dunker» βρίσκεται πολύ κοντά στο Τριφύλλι και to10 σας τον παρουσιάζει.

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς είναι εκλεκτός του Παναθηναϊκού για την θέση «4».

Ο Αμερικανός που επιλέχθηκε στο Νο.2 του ΝΒΑ Draft του 2011 και τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι ένας παίκτης που είναι συνδεδεμένος με μια λέξη μαγική στα αυτιά των φιλάθλων του παγκοσμίου μπάσκετ και αυτή δεν είναι άλλη από την λέξη Highlights.

To10.gr «διάβασε» τη μεγάλη καριέρα του 31χρονου φόργουορντ και κάνει μια αναδρομή στην πορεία του…

H επιλογή στο Draft και η πορεία του στον μαγικό κόσμο!

Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου της Αριζόνα επιλέχθηκε στο νούμερο 2 του draft το 2011 από την Μινεσότα λόγω της πολύ καλής σωματοδομής και της ταυτόχρονης φοβερής αλτικότητας που κατέχει.

Όμως λόγω του περιβόητου lockout αγωνίζεται σε λίγα ματς και δεν προλαβαίνει να δείξει το ταλέντο του.

Παραμένει μέχρι το 2015 και γίνεται ανταλλαγή στους Σακραμέντο Κινγκς που τον παίρνουν και τον κάνουν βασικό από την πρώτη κιόλας μέρα. Οι επόμενες ομάδες που βρέθηκαν στον δρόμο του ήταν οι Νιου Γιορκ Νίκς, Μαϊάμι Χιτ και στους πολεμιστές του Κλίβελαντ deals που του απόφεραν συνολικά 31 δολλάρια.

Επόμενος σταθμός…Κίνα!

Η εξόρμηση του στο ΝΒΑ διακόπηκε για μια σεζόν όπου ο πάουερ φόργουορντ αλλάζει ήπειρο και πηγαίνει στην Κίνα για χάρη της Τιανζίν Γκόλντ Λάιονς. Εκεί είναι ο απόλυτος σούπερ σταρ και έχει μέσο όρο 20 πόντους με 6.5 ριμπάουντ. Όμως ο 31χρονος ψηλός ήθελε πάλι Αμερική.

Το Λος Άντζελες και η Ευρώπη.

Τον Μάρτιο του 2018 οι Λέικερς του δίνουν 10ήμερο συμβόλαιο αλλά δεν τα καταφέρνει να ανταπεξέλθει και τον αποδεσμεύουν.

Εκεί έπρεπε να πάρει μια μεγάλη απόφαση που θα του άλλαζε την ζωή. Την μετακίνηση του στην Γηραιά ήπειρο. Τελικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ντέγιαν Ράντονιτς, που βρισκόταν τότε στον πάγκο της Μπάγερν τον δελεάζει και τον κάνει δικό του στην προσπάθεια για το πρωτάθλημα στην Γερμανία και το καλύτερο πλασάρισμα στην Euroleague.

Με την δύναμη του και τα απίστευτα καρφώματα έχει σε 29 ματς με μέσο όρο 13.4 πόντους και 4.2 ριμπάουντ νούμερα πολύ καλά για παρθενική σεζόν Αμερικανού στην Ευρώπη.

Έτσι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον θέλει στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Φενέρμπαχτσε και του δίνει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας. Τα νούμερά του εκεί ήταν λίγο πεσμένα λόγω του ότι ήταν στο ροτέισιον πίσω από τον Λουίτζι Ντατόμε. Έτσι δεν ανανεώνεται το συμβόλαιο και ο έμπειρος φόργουορντ μένει ελεύθερος για πολύ λίγες μέρες.

Η Βαλένθια τον «αρπάζει» από πολλές ομάδες που τον ήθελαν και τον κάνει μια λύση πολυτέλειας ώστε να ανταπεξέλθουν οι Ισπανοί στις δυσκολίες της Euroleague.

Εκεί σε 34 αγώνες έχει 9 πόντους μέσο όρο και 3.1 ριμπάουντ με το πολύ καλό ποσοστό στα δίποντα το 66% αλλά και στα τρίποντα με το αρκετά καλό για ψηλό ποσοστό κοντά στο 33%.

Όμως ο Ντέρικ Ουίλιαμς ήθελε να είναι ξανά βασικός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και την ευκαιρία την βρίσκει στο Ισραήλ για χάρη της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η «ομάδα του λαού» που λατρεύει τους αλτικούς Αμερικανούς τον υπογράφει πέρυσι με ένα αξιοσέβαστο ποσό κοντά στις 700 χιλιάδες ευρώ.  Εκεί με τα καρφώματά του και την δύναμη του εντυπωσιάζει το κοινό αλλά ο αποκλεισμός της Μακάμπι από την 8αδα της Euroleague τον φέρνει ξανά στην πόρτα της εξόδου.

Και τώρα Παναθηναϊκός!

Πλέον ο Αμερικανός φόργουορντ κατά πάσα πιθανότητα θα ξανασμίξει με τον «πατέρα» του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ Ντέγιαν Ράντονιτς ο οποίος τον ήθελε σαν τρελός για να εφαρμοστεί το πλάνο που έχει στο μυαλό του. Μπασκετικό ξύλο, καρφώματα και απειλή από μέση και μακρινή απόσταση. Όλα αυτά τα έχει η νέα μεταγραφή του Παναθηναϊκού που έρχεται στο ΟΑΚΑ για να προσθέσει και άλλα highlights στην συλλογή του.

Επιμέλεια: Αντώνης Τσεσμελής

 

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook