Κορυφαίοι Κρήτες αθλητές συγκίνησαν το κατάμεστο Karteros Beach Sports Center

Με τη συγκινητική εκδήλωση – κατάθεσης ψυχής 20 σπουδαίων Κρητών αθλητών (Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και διεθνών Πρωταθλητών), που περιέγραψαν στο κατάμεστο Karteros Sports Beach Center τη δική τους αθλητική διαδρομή στην εκδήλωση «Αθλητισμός, από το όνειρο στον άθλο», κορυφώθηκε στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις η τριήμερη αθλητική γιορτή.

Μία γιορτή, που διοργανώθηκε από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, αφιερωμένη στην Ολυμπιακή Ημέρα, όπου μικροί και μεγάλοι ήρθαν επί τρεις ημέρες σε επαφή με πλήθος αγωνισμάτων από εξειδικευμένους προπονητές και τα σωματεία τους, αλλά είχαν και την ευκαιρία να γνωρίσουν το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο των κοινωνικών δομών του Ηρακλείου και της Κρήτης, που με χαρά πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις.

Ο αθλητισμός τέθηκε στην υπηρεσία της κοινωνίας ως όχημα πανανθρώπινων αξιών και ισότιμης συνύπαρξης. Αξίες, όπως η ανιδιοτελής προσφορά, ο εθελοντισμός, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, το ευ αγωνίζεσθαι, προτάχθηκαν εμφατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Η βραδιά στο Karteros Sports Beach Center ήταν καθηλωτική,  παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Καπελλάκη, καθώς και του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιου Αυγερινού!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εξήρε την προσπάθεια όλων για αυτό το τριήμερο, στάθηκε φυσικά στους μεγάλους πρωταγωνιστές που ήταν οι αθλητές και έκανε αναφορές στις αθλητικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τρία χρόνια που ο ίδιος βρίσκεται στο τιμόνι της αθλητικής ηγεσίας:

«Όταν μικρό παιδί, ακόμη, θέλησα να ασχοληθώ με την πολιτική, φάνταζε όνειρο. Ξεκίνησα το ταξίδι μου αυτό από τη Μεσσαρά, χωρίς «πολιτική προίκα», χωρίς κανένα εχέγγυο, χωρίς κάποια στήριξη και κατάφερα και πέτυχα τον δικό μου μικρό άθλο. 

Μοναδική μου «αποσκευή» η αγάπη για τον τόπο μου, το πάθος μου για την πολιτική, η ανάγκη μου να προσφέρω στον συνάνθρωπο. 

Μοναδικό μου «όπλο» η σκληρή δουλειά, η επιμονή και ο στόχος. Δεν είχα άλλωστε και τίποτε άλλο. 

Και δύναμή μου εσείς, οι συντοπίτες μου! 

Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα! 

Από το 2007 με τιμάτε με την ψήφο σας να σας εκπροσωπώ στην Βουλή. 

Το 2016 ανέλαβα Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας υπηρετώντας την Παράταξη και διαμορφώνοντας το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. 

Και τρία χρόνια μετά, όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μου έκανε τη μεγάλη τιμή να μου αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, κλήθηκα να διαχειριστώ αρκετές προκλήσεις, πετυχαίνοντας μικρούς, αλλά σημαντικούς άθλους:

  • Ήταν αδιανόητο πριν από τρία χρόνια, για το Υφυπουργείο Αθλητισμού, να στρέφει την προσοχή του σε κάποιο άλλο άθλημα, εκτός από το ποδόσφαιρο, που μονοπωλούσε την ατζέντα. 
  • Εμείς κατορθώσαμε να δώσουμε την έμφαση και την προβολή που αξίζουν, σε όλα τα αθλήματα ανεξαιρέτως! Να στηρίξουμε όλα τα αθλήματα, να αναδείξουμε τη δυναμική τους και να συμβάλλουμε στην προβολή τους!
  • Φαινόταν αδιανόητο για το αθλητικό οικοδόμημα να διοικείται από νέα και άφθαρτα πρόσωπα! Οι κρατικές επιχορηγήσεις να μην δίνονται με βάση τις γνωριμίες ή τις συμπάθειες ενός Υπουργού! Να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα ενεργά σωματεία από τα σωματεία-σφραγίδες!
  • Εμείς καταφέραμε με πολύ κόπο και ασταμάτητη δουλειά να φέρουμε συνθήκες τάξης και διαφάνειας στον ελληνικό αθλητισμό. Δώσαμε οξυγόνο στο αθλητικό οικοδόμημα, θέτοντας όρια θητειών και ηλικίας στις διοικήσεις των αθλητικών Ομοσπονδιών, οι οποίες πλέον χρηματοδοτούνται με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια!
  • Και φυσικά χάρη στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, γνωρίζουμε πόσα νόμιμα και ενεργά σωματεία έχουμε, σε ποιες περιοχές βρίσκονται και τι αθλήματα καλλιεργούν. Και η νοικοκυροσύνη επιβραβεύτηκε με την απευθείας επιχορήγησή τους από την Πολιτεία!
  • Φαινόταν αδιανόητο τα Άτομα με Αναπηρία, οι αθλητές ΑμεΑ, να αντιμετωπίζονται απολύτως ισότιμα και να ενισχύεται η ανάπτυξη του Παραολυμπιακού κινήματος.
  • Εμείς το πετύχαμε με κεντρικές Κυβερνητικές πολιτικές για τη συμπερίληψη και με ειδική φροντίδα για κάθε τι που αφορά στον αθλητισμό τους. 
  • Και θέλω εδώ να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής, τον Γιώργο Καπελλάκη, για τη στενή συνεργασία, αλλά και για τα πρόσφατα, θερμά του λόγια αναγνώρισης των καθημερινών προσπαθειών μας. 
  • Φαινόταν αδιανόητο σε πολλούς, ο αθλητισμός να μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας! 
  • Καταφέραμε κι αυτό τον άθλο! Διεθνείς διοργανώσεις, όπως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, έστειλαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου εικόνες γεμάτες με Ελλάδα! 
  • Και μέσα από την επιτυχημένη σύμπραξη Πολιτείας, τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα, σε καιρό πανδημίας, ο αθλητικός τουρισμός έκανε άλματα ανάπτυξης και οι τοπικές οικονομίες ενισχύθηκαν σημαντικά.
  • Φαινόταν αδιανόητο για το Ηράκλειό μας, έναν τόπο που φιλοξενούσε αραιά και που κάποιες αθλητικές διοργανώσεις, να σφύζει από ζωή και να είναι συνεχώς γεμάτο με χρώματα, χαμόγελα, αθλητές και αθλούμενους. 
  • Κι όμως πετύχαμε ώστε μόνο το τελευταίο τρίμηνο, το Ηράκλειό μας να γίνει επίκεντρο αθλητικής δραστηριότητας για περισσότερους από 6.000 αθλητές και αθλήτριες, από περισσότερες από 80 χώρες από όλο τον κόσμο!»

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook