Άστον Βίλα-Ολυμπιακός: Οι συμπτώσεις πίσω από το ζευγάρι των ημιτελικών

Έχουν ενδιαφέρον κάποιες συμπτώσεις για το τετ-α-τετ των δύο ομάδων

Στα ουράνια οι φίλοι των Ερυθρόλευκων. Απολύτως δικαιολογημένα. Δεν είναι κοινότοπο. Και αυτή η Μεγάλη Πέμπτη θα είναι ημέρα εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες, καθόσον οι πάντες θα παρακολουθούν την προσπάθεια του Ολυμπιακού για θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς με τους Χωριάτες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Το διακύβευμα, η πρόκριση στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ, λέει πολλά.

Με μια πρώτη ματιά, έχουν ενδιαφέρον κάποιες συμπτώσεις για το τετ-α-τετ των δύο ομάδων:

Τόσο η Βίλα όσο και ο Ολυμπιακός, αγωνίστηκαν εκτός έδρας στην προημιτελική φάση. H δε εξέλιξη των αναμετρήσεων και στους δύο γύρους, μοιάζει υπερβολικά. Η Βίλα προηγήθηκε στην έδρα της 2-0 επί της Λιλ και προς το τέλος μείωσαν οι Γάλλοι.

Όπως έγινε και με τον Ολυμπιακό που έφτασε στο 3-0, αλλά το ματς με τη Φενέρ έληξε στο Γ. Καραϊσκάκης 3-2. Στις ρεβάνς τι συνέβη; Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς το πάνω χέρι και πίεσαν. Η Λιλ 2-0 , για να κρατηθεί ζωντανή η Αστον Βίλα με γκολ που έκανε το 2-1 και οι λογαριασμοί μεταφέρθηκαν για την παράταση και εν τέλει για τα πέναλτι. Οσο για τον Ολυμπιακό, άνοιξε το σκορ(1-0) η Φενέρ, κύλησε το ματς και είχαμε και εδώ πέναλτι.

Ηρωες των ομάδων δύο γκολκίπερ. Δεν έπιασαν ένα, αλλά παραπάνω πέναλτι στη διαδικασία. Ο …παγκόσμιος Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε δύο για την ομάδα του Μπέρμιγχαμ. Και ο καταπληκτικός Κωνσταντίνος Τζολάκης, μπήκε για τα καλά στην καρδιά των φίλων του Ολυμπιακού με τρεις αποκρούσεις. Στην ίδια γωνία, στο αριστερό του χέρι.

Και μια ακόμη σύμπτωση: προπονητές είναι δύο Ισπανοί! Ο Ουνάι Εμερι στην Αστον Βίλα, με τη σημαντική διαδρομή στον χώρο και με επιτυχίες. Και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού, με το όνειρο και τον στόχο μιας νέας παρουσίας σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πέρυσι, πανηγύρισε με τη Σεβίλλη το Γιουρόπα Λιγκ. Λέτε να τον δούμε ξανά να χαμογελά πλατιά φτάνοντας στο φινάλε του Κόνφερενς Λιγκ με τον Ολυμπιακό;

Πηγή: in.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook