«Να χαλάσει το ισπανικό πάρτι ο Ολυμπιακός»

Η LEN στην προαναγγελία της για το Φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ στο γυναικείο πόλο τα λέει όλα

Η LEN στην προαναγγελία της για το Φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ στο γυναικείο πόλο τα λέει όλα:

«Σε ένα σενάριο που δεν έχει ξαναδεί η διοργάνωση, τρεις ομάδες από το ίδιο έθνος θα κυνηγήσουν το πιο διάσημο τρόπαιο της υδατοσφαίρισης στο Φάιναλ Φορ του Champions League γυναικών.

Η κάτοχος του τίτλου Σαμπαντέλ, η περσινή φιναλίστ Ματαρό και η έκπληξη της χρονιάς Σαντ Αντρέου θα εκπροσωπήσουν όλοι την Ισπανία, ενώ ο Ολυμπιακός της Ελλάδας, νικητής το 2021 και το 2022, θέλει να σταματήσει την ισπανική αρμάδα στη Βαρκελώνη.

Η δεύτερη μάχη του Σαββάτου θα έχει τον Ματάρο και τον Ολυμπιακό, μια αναμέτρηση που δεν θα ήταν έκπληξη αν ήταν ο τελικός.

Μετά την ήττα στον τελικό του περασμένου έτους, η Ματαρό επέστρεψε για να έχει μια δεύτερη προσπάθεια να φτάσει στην κορυφή.

Η γεμάτη αστέρια σύνθεση τους είναι ένα σαφές μήνυμα – αυτή η ομάδα έχει δημιουργηθεί για να σπάσει τη βασιλεία της Σαμπαντέλ τόσο εντός όσο και στην Ευρώπη.

Ωστόσο, μετά από μια σειρά από άνετες νίκες στη φάση των ομίλων, θα αντιμετωπίσουν τη δυσκολότερη πρόκληση στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν, μια αναμέτρηση με τους νικητές του 2021 και του 2022, τον Ολυμπιακό.

Οι Έλληνες δεν κατάφεραν να περάσουν στο Final Four την περασμένη άνοιξη καθώς έχασαν από τη Ματαρό. Τώρα επέστρεψαν και δείχνουν τόσο δυνατοί όσο ποτέ.

Το να ξεπεράσεις δύο ισπανικές ομάδες μέσα σε 24 ώρες στην Ισπανία μοιάζει με βουνό για αναρρίχηση, αλλά αν κάποιος σύλλογος είναι ικανός για αυτό το εξαιρετικό κατόρθωμα, αυτός είναι σίγουρα ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες μπορούν επίσης να κοιτάξουν πίσω σε ένα αήττητο 26 αγώνων μέχρι στιγμής στη σεζόν, έχουν 20/20 στο εγχώριο πρωτάθλημα και 6/6 στο Champions League.

Εκτός από μια εκτός έδρας νίκη με ένα γκολ επί της νικήτριας του Euro Cup του 2023, Ουίπεστ στη Βουδαπέστη, κέρδισαν τους αντιπάλους τους με τουλάχιστον πέντε γκολ διαφορά.

Στον άλλο ημιτελικό, η Σαμπαντέλ είναι το φαβορί κόντρα στην πρωτάρα Σαντ Αντρέου που όμως τη νίκησε στο ισπανικό πρωτάθλημα με 13-10, ενώ νίκησε επίσης και τη Ματαρό.

Η πισίνα της CN Barcelona θα είναι το σκηνικό ενός ακόμη μεγάλου ραντεβού του ευρωπαϊκού πόλο.

Ο Ολυμπιακός εναντίον όλων.

Για το φαίναλ φορ μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης: «Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη. Και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα, οι ομάδες προχωράνε στην Ευρώπη, φτάνουν στα Final-4. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, δείχνει τη δυναμική που έχει ο σύλλογος και τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά για αυτό. Από την πλευρά μας, είμαστε κι εμείς σε ένα Final-4, στη Βαρκελώνη, με τρεις ισπανικές ομάδες, έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε και να δώσουμε τα πάντα, για να φέρουμε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο ψηλά».

Η Χριστίνα Σιούτη τόνισε: «Βρισκόμαστε στη Βαρκελώνη από την Πέμπτη το απόγευμα, είμαστε εδώ για το Final-4 του Champions League. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένες, για μία ακόμη φορά στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ευελπιστούμε να πάνε όλα όπως έχουμε σχεδιάσει. Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία για αυτά τα παιχνίδια. Έχουμε εστιάσει στον αγώνα με τη Ματαρό, στον ημιτελικό, ο οποίος είναι ο πιο σημαντικός για εμάς, για αυτό και θέλουμε να δώσουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, ώστε να περάσουμε στον τελικό, για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει».

Φάιναλ φορ του Champions League γυναικών
Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -Ημιτελικοί
(εμφανίζονται οι τοπικές ώρες)
13.00 St. Andreu (ESP) – Astralpool Sabadell (ESP)
15.00 Ολυμπιακός Πειραιώς (GRE) – Assolim CN Mataro (ESP)

Πηγή: In.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook