Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Όρθιος στην Ουγγαρία και τώρα… πρόκριση

Αλώβητος έφυγε ο Ολυμπιακός από την Ουγγαρία και τώρα στο… χέρι του η πρόκριση.

Στον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup, οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στην Ουγγαρία, απέσπασαν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Φερεντσβάρος (28-28) και θα τα δώσουν όλα για πρόκριση στον μεγάλο τελικό στην ρεβάνς. Το επόμενο Σάββατο (27/4) η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς θα υποδεχτεί την ουγγρική ομάδα στο Κλειστό της Ηλιούπολης και θα διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Σάββας Σάββας με οκτώ γκολ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της αναμέτρησης, ενώ πρώτος σε γκολ για την Φερεντσβάρος ήταν ο Μπεντσέ Ιμρέ με επτά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και πήρε ελαφρύ προβάδισμα στο ματς με τους Πασσιά, Κανδύλα και Κάβτσιτς. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με 5-3 με τον Μπάλοχ στο δέκατο λεπτό. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 5-5 με τον Σάββα και τον Βίντα στο 13′ αλλά η Φερεντσβάρος εκμεταλλευόμενη τη δίλεπτη αποβολή του Σάββα έφτασε στο 8-5 με τον Νάγκι.

Η Φερεντσβάρος συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο σκορ, οι ερυθρόλευκοι όμως δεν άφησαν το ματς και μείωσαν σε 13-12, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του ημιχρόνου.

Στην έναρξη του δεύτερου μισού, οι Πειραιώτες μείωσαν στο γκολ (13-12) με τους Μαγυάρους να διατηρούν το προβάδισμά τους. Η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων κυμάνθηκε από δύο έως τρία γκολ, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκουν ανά διαστήματα λύσεις και μειώνουν ξανά στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης (24-23).

Ο Ολυμπιακός έδειξε ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά του αγώνα και έκαναν την ανατροπή (24-25) με τους Ούγγρους να βρίσκουν άμεσα την ισοφάριση. Η Φερεντσβάρος κατάφερε να βρει πάλι απόσταση δύο τερμάτων (28-26), με τους «ερυθρόλευκους» να μειώνουν ξανά (28-27) και στα τελευταία δευτερόλεπτα με γκολ του Σάββα να διαμορφώνουν το τελικό 28-28.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ιμρέ (7), Μπόγκναρ (4), Νάγκι (4), Μικίτα (4), Κόβακστιτς (4), Ντεμπρετζένι (2), Μπουιντόσο (1), Πόρνταν (1), Μπάλοχ, Φούλοπ, Γκιόρι, Μπορμπέλι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σάββας (8), Κάβτσιτς (7), Πασσιάς (4), Βίντα (3), Σλίσκοβιτς (2), Κανδύλας (2), Τζίρας (1), Παπαβασίλης (1), Σμόκοτ, Τζιμπούλας, Μεσσήνης, Σλαβούλιτσα, Καμπέγιο, Παπαντωνόπουλος, Σμόκοτ

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook