Ολυμπιακός: Για το 4ο αστέρι στο «El Classico»

«Μόνο η Νικολέτα στέκεται εμπόδιο στην Σαμπαντέλ που ονειρεύεται το 7ο Πρωταθλητριών», έγραψε η «Ρελέβο» μετά τους ημιτελικούς του Φαϊναλ Φορ του Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο.

Η αλήθεια είναι ότι η Νικόλ Ελευθεριάδου (το Νικολέτα είναι το βαφτιστικό και αυτό διάβασαν στο φύλλο αγώνα οι Καταλανοί) με τα επτά γκολ κόντρα τη φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, Ματαρό, τους θορύβησε όλους, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μια δυναστεία. Ο τελικός της Κυριακής (πάλι στις 3 το μεσημέρι) είναι η αναμέτρηση των ομάδων που έχουν πάρει τα τέσσερα τελευταία τρόπαια.

Οι «ερυθρόλευκες» το 2021 και το 2022, οι Καταλανές το 2019 και το 2023 (το 2020 διακόπηκε λόγω κορονοϊού). Είναι κάτι σαν Μπάρτσα-Μίλαν στο ποδόσφαιρο (Ρεάλ στο γυναικείο πόλο είναι η Οριτζόντε Κατάνια).

Ένα… κλάσικο με τα όλα του. Σύγκρουση αυτοκρατοριών. Εχουν ανοικτούς λογαριασμούς. Αυτός θα είναι ο τέταρτος τελικός Πρωταθλητριών ανάμεσα στις γυναίκες του Ολυμπιακού και εκείνες της Σαμπαντέλ.

Οι Πειραιώτισσες προηγούνται με 2-1 στις νίκες σε ματς που έκριναν τον τίτλο. Η κόντρα όμως κρατάει εδώ και 15 χρόνια. Από το 2010 όταν η ομάδα απέκλεισε την Σαμπαντέλ στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας ακολούθησαν άλλες έξι κόντρες σε ματς-φωτιά. Το Σούπερ Καπ στη «Καν Λιόνγκ» του 2014 το έκανε δικό της η Σαμπαντέλ. Τον τελικό του 2015 στον Πειραιά τον πήρε ο Ολυμπιακός, όπως και τον ημιτελικό του 2017 στο Κίρισι. Το 2019 απάντησε στον τελικό η Σαμπαντέλ, το 2021 στα προημιτελικά έκανε την ανατροπή η ομάδα του Πειραιά, ενώ το 2022 στο «Καπαγέρωφ» οι «ερυθρόλευκες» έραψαν το τρίτο αστέρι στο σκουφάκι τους.

«Η Νικολέτα μας κατέστρεψε από τη θέση πέντε. Ξέρουμε την ποιότητά της, αλλά έκανε θεαματικά σουτ», θρηνούσε ο Ντάνι Μπαγιάρ, προπονητής της CN Mataró μετά την συντριβή με 16-12 στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό.

«Η Σαμπαντέλ είναι μια φανταστική ομάδα, έχουμε παίξει ο ένας εναντίον του άλλου για πολλά χρόνια, έχουμε πολύ σεβασμό, δουλεύουμε σκληρά. Αλλά αύριο είναι η μέρα για να κερδίσουμε», επεσήμανε στην ισπανική τηλεόραση η διεθνής άσος των «ερυθρολεύκων».

“«Είμαστε ο μόνος σύλλογος εκτός Ισπανίας σε αυτό το F4», τόνισε η 26χρονη, που εκπροσωπεί την ελληνική ανταγωνιστικότητα και ταλέντο όσο κανένας άλλος”, υπογράμμισε η «Ελ Μούντο Ντεπορτίβο».

«Έχουν πολλές παίκτριες που ξέρουν πώς να παίζουν αυτές τις στιγμές», προειδοποίησε για τον Ολυμπιακό ο τεχνικός της Σαμπαντέλ, Νταβίντ Πάλμα.

Η Σαμπαντέλ είναι για τον τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τελικό της. «Φαίνεται εύκολο να κάνεις τρεις τελικούς στη σειρά. Δεν σταματάμε να το σκεφτόμαστε. Αυτό είναι το ενδέκατο Final Four μου και θα παίξω τρεις τελικούς στη σειρά… Δεν υπάρχουν λόγια. Δουλέψαμε για αυτό και θέλαμε να είμαστε στον τελικό εδώ στη Βαρκελώνη. Να προσπαθήσω να κερδίσω», εξήγησε η Μάικα Γαρθία.
Αντίπαλος για αυτό θα είναι ο Ολυμπιακός. «Είναι ένα από τα πιο ισορροπημένα Final Four που έχουμε παίξει. Ο Ολυμπιακός έχει το μεγάλο μπλοκ της ελληνικής εθνικής ομάδας, με πολύ οργανωμένη άμυνα. Είναι πολύ ολοκληρωμένες και πολύ ταλαντούχες παίκτριες», προειδοποίησε η Μάικα για τον κίνδυνο των Ελλήνων. Αυτά έγραψαν και είπαν οι Ισπανοί για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αφού πρώτα η «Σπορτ» είχε σημειώσε ότι «Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τη Ματαρό».

«Κάναμε εξαιρετικό ημιτελικό. Μείναμε προσηλωμένοι στο δικό μας παιχνίδι. Η Νικόλ Ελευθεριάδου είναι η σταρ του σημερινού παιχνιδιού. Η δουλειά, όμως, είναι ομαδική. Σε κάθε ματς, έχουμε μια παίκτρια που σκοράρει περισσότερο, αλλά είναι μια ομαδική δουλειά γενικά. Ο Ολυμπιακός έχει τρεις τίτλους (σ.σ. πρωταθλήματα Ευρώπης). Κάθε μέρα είναι και ένα διαφορετικό παιχνίδι. Το περιμένουμε με ανυπομονησία, είναι ο μεγάλος τελικός του Champions League», δήλωσε ο Δημήτρης Κραβαρίτης, που θέλει τίτλο κι ως προπονητής μετά από εκείνο που πήρε ως παίκτης του Ολυμπιακού το 2002 στη Βουδαπέστη.

Η Νικόλ Ελευθεριάδου είπε: «Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ματαρό είναι η ομάδα που μας απέκλεισε από τον Final-4, πέρυσι. Βέβαια, αυτό έγινε πέρυσι. Ξέραμε, ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και ιδιαίτερο, είναι ο ημιτελικός του Champions League. Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη. Ο ελληνικός κορμός που έχουμε μας αρέσει ακόμη πιο πολύ. Ηταν πολύ ωραία σήμερα».
Μπορεί να είναι ακόμη καλύτερα λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα της Κυριακής από ένα αμιγώς ελληνικό Ολυμπιακό. Όπως το 2021 στη Βουδαπέστη…

πηγή: In.gr

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook