To last dance του Ράφαελ Ναδάλ θα είναι α λα Ρότζερ Φέντερερ (vids)

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει η καριέρα του Ράφαελ Ναδάλ, με τον σπουδαίο Ισπανό τενίστα να βιώνει όπως όλα δείχνουν την τελευταία του σεζόν στο tour.

Ο 37χρονος πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε στη δράση, μετά τον τραυματισμό που είχε υποστεί τις πρώτες ημέρες του 2024 στο τουρνουά του Μπρισμπέιν και τον κράτησε εκτός κορτ για τέσσερις μήνες.

Από τις 5 Ιανουαρίου και το παιχνίδι με τον Τζόρνταν Τόμπσον για τα προημιτελικά του Μπρισμπέιν αγωνίστηκε ξανά στις 16 Απριλίου, όταν αντιμετώπισε τον Φλάβιο Κομπόλι για τον πρώτο γύρο του 500άρι χωμάτινου τουρνουά της Βαρκελώνης.

Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί και οι ενοχλήσεις που ένιωθε το τελευταίο διάστημα στους κοιλιακούς τον άφησαν εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετές εβδομάδες, με τον Ισπανό τενίστα να επιστρέφει στο τουρ την κατάλληλη στιγμή, καθώς ακολουθεί στα τέλη Μαΐου (20/5 – 9/6) το Ρολάν Γκαρός, με το οποίο ολοκληρώνεται η χωμάτινη σεζόν. Ένα τουρνουά το οποίο έχει κατακτήσει 14 φορές στην καριέρα του (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020, 2022) ο Matador, έχοντας μάλιστα ένα ασύλληπτο ρεκόρ στο γαλλικό Οπεν: 112-3.

 

Φυσικά και ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι δύσκολο να καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο για 15η φορά, αλλά είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα και να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στο Ρολάν Γκαρός, όπου θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στην καριέρα του. Μετά το γαλλικό Όπεν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα απέχει από το τουρ για κάποιες εβδομάδες, με τη συμμετοχή του στο Γουίμπλεντον να είναι εξαιρετικά αμφίβολη, καθώς θέλει να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το Laver Cup και ο… Ρότζερ Φέντερερ

Μάλιστα, το τουρνουά του τένις θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ρολάν Γκαρός, με τον Ισπανό τενίστα να ψάχνει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 2008 και το Πεκίνο. Αυτό θα είναι ίσως το προτελευταίο τουρνουά της σπουδαίας του καριέρας, καθώς όλα δείχνουν το τελευταίο θα είναι το Laver Cup.

Όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα, ο Ράφαελ Ναδάλ θα αγωνιστεί με την team Europe στη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο. Στην ίδια ομάδα θα είναι επίσης οι Κάρλος Αλκαράθ, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ στην team world θα είναι οι Αλεξ Ντε Μινόρ, Τέιλορ Φριτζ και Τόμι Πολ (σ.σ το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι τενίστες των team Europe και Team World, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι ένας από τους υποψήφιους για να λάβουν μέρος).

Ο Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος επιστρέφει στο Laver Cup μετά το 2022, είναι πιθανό κατά τη διάρκεια του τουρνουά να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, όπως είχε κάνει πριν από δύο χρόνια ο σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ. Μάλιστα, στο last dance του Ελβετού ο Ισπανός είχε συγκινηθεί και μάλιστα είχε δακρύσει για τον καλό του φίλο.

Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, είναι πολύ πιθανό να έχουμε τη δική του αποχώρηση, καθώς είναι πλέον ολοφάνερο ότι το σώμα του δεν μπορεί να ακολουθεί το πάθος και τη θέλησή του για τένις υψηλού επιπέδου και μονομαχίες με τους κορυφαίους τενίστες του τουρ.

Στο πλευρό του ο Ελβετός

Εάν ο Ράφαελ Ναδάλ αποφασίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να βάλει τέλος στη σπουδαία του καριέρα είναι δεδομένο ότι θα δούμε στο τουρνουά και τον Ρότζερ Φέντερερ, με τον οποίο ο Ισπανός τενίστας έδωσε τεράστιες μάχες τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Οι δύο τους ήταν αντίπαλοι μέσα στο κορτ, αλλά εκτός γηπέδου ήταν οι καλύτεροι φίλοι. Δύο μαχητές. Δύο σπουδαίοι τενίστες, που έγραψαν ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό. Κανείς όμως από τους δύο δεν μπόρεσε να νικήσει τον χρόνο. Ούτε θα καταφέρει κανείς να το κάνει…

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook