Ναδάλ: «Είναι η τελευταία μου φορά στη Μαδρίτη»

Ο Ράφα Ναδάλ, πέντε φορές νικητής του «Mutua Madrid Open», παραδέχτηκε ότι αν και δεν είναι 100% έτοιμος, θέλει να παίξει στην ισπανική πρωτεύουσα λόγω της σχέσης του με το τουρνουά της Μαδρίτης και της αγάπης που του δείχνουν εκεί οι φίλαθλοι.

Ο Ισπανός πρωταθλητής, σε συνέντευξη Τύπου πριν από το ντεμπούτο του εναντίον του 16χρονου Αμερικανού Ντάργουιν Μπλανς, δήλωσε ότι «για μένα, το να παίζω στη Μαδρίτη είναι πάντα πολύ ωραίο».

«Ανυπομονώ να παίξω ξανά εδώ. Η εβδομάδα ήταν, από ορισμένες απόψεις, καλή και, σε ορισμένες άλλες, όχι τόσο καλή. Δεν είμαι έτοιμος 100% να παίξω. Αλλά είμαι έτοιμος να βγω και να παίξω αύριο. Και αυτό είναι σημαντικό, το να παίξω για τελευταία φορά εδώ στη Μαδρίτη σημαίνει πολλά. Γιατί ναι, νομίζω ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα παίξω στη Μαδρίτη], πρόσθεσε.

Στη συνέχεια τόνισε: «Μερικές φορές στη ζωή τα πράγματα δεν είναι ασπρόμαυρα. Μερικές φορές οι άνθρωποι, και είναι φυσιολογικό, ελπίζουν ότι όλα θα λυθούν και θα προχωρήσουν. Δεν ξέρω τι θα συμβεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Θα παλέψω και θα κάνω τα πάντα για να προσπαθήσω να παίξω το Παρίσι (Ρολάν Γκαρός). Αν μπορείς, μπορείς. Και αν όχι, όχι. Δεν πρόκειται να παίξω το Παρίσι όπως είμαι σήμερα, ήταν το πιο σημαντικό τουρνουά της καριέρας μου, και δεν πρόκειται να κάνω περισσότερα από όσα μπορώ ή έχω την επιθυμία να κάνω.

Αυτό που με έκανε ευτυχισμένο σε όλη μου τη ζωή, περισσότερο από τη νίκη, ήταν να προσπαθώ ό,τι καλύτερο μπορώ. Η νίκη και η ήττα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

Στην καριέρα μου σπάνια έχω την αίσθηση ότι επιστρέφω σπίτι χωρίς να έχω κάνει τα πάντα Τώρα το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να προσπαθήσω, να δω αν υπάρχει τρόπος να προχωρήσω. Το σώμα δεν αισθάνεται όπως παλιά. Αυτό δεν μου επιτρέπει να αγωνιστώ όπως θα ήθελα».

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook