Η συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΟΧΕ για τον Ολυμπιακό

H Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για τον Ολυμπιακό και την παρουσία του στον τελικό με την Βάλουρ.

Ο Ολυμπιακός αν και ήταν συγκλονιστικός και ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αν και νίκησε με 35-32, έχασε στα πέναλτι με 5-4 από την Βαλούρ την ευρωπαϊκή κούπα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν μέχρι και με 7 γκολ διαφορά, όμως στο τέλος το παιχνίδι έληξε με 31-27, με συνέπεια να πάει στα πέναλτι. Εκεί ευστόχησαν όλοι οι παίκτες, εκτός από τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου, τον Σάββα Σάββα, ο οποίος αστόχησε στο τελευταίο και καθοριστικό, όπως αποδείχτηκε πέναλτι.

Η ομοσπονδία του χάντμπολ εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την τρομερή πορεία του Ολυμπιακού ως και τον τελικό του European Cup.

H Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος συγχαίρει θερμά τον Ολυμπιακό ΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή για τη σπουδαία πορεία του έως τον τελικό του EHF European Cup και για την άψογη διοργάνωση του 2ου τελικού με τη Βάλουρ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο χθεσινός τελικός ήταν ιστορικός τόσο για το ελληνικό, όσο και για το ευρωπαϊκό χάντμπολ, όχι μόνο γιατί το άθλημα επέστρεψε στο ΣΕΦ μετά από 33 χρόνια και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 1991, αλλά και λόγω της παρουσίας 7.500 φιλάθλων στο γήπεδο, που αποτελεί νέο ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε αγώνα χάντμπολ στην Ελλάδα.

Τέτοιες υψηλού επιπέδου διοργανώσεις με απόλυτη ασφάλεια, σεβασμό στον αντίπαλο και σε όλους τους συντελεστές του αγώνα, αναβαθμίζουν και διαφημίζουν το ελληνικό χάντμπολ σε όλη την Ευρώπη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 7.500 φιλάθλους και ειδικότερα τους αθλητές, τις αθλήτριες από τις ακαδημίες των σωματείων χάντμπολ της Αττικής, καθώς και τους παράγοντες, τους προπονητές και όλους τους ανθρώπους του αθλήματος μας που δημιούργησαν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και ήταν μέρος αυτού του ιστορικού αγώνα για το άθλημα της χειροσφαίρισης.

Είμαστε σίγουροι ότι το χθεσινό πικρό φινάλε, δεν θα αποθαρρύνει, αλλά θα αποτελέσει μεγαλύτερο κίνητρο, ώστε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να επενδύει στο άθλημα και να έχει ως στόχο τις ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Την επόμενη φορά θα είμαστε ξανά πάλι εκεί -όλο το άθλημα ενωμένο, όπως έχει συμβεί πολλές φορές και στο παρελθόν με όλες τις ελληνικές ομάδες- να χαρούμε έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο για το ελληνικό χάντμπολ.