Αυτός είναι φίλαθλος!

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr

Το σερί του τελείωσε στα 1.786 ματς!

Παρακολούθησε για πρώτη φορά παιχνίδι της Νότιγχαμ Φόρεστ το 1956 σε ηλικία 10 ετών. Από το 1973 και εντεύθεν ήταν πάντα εκεί, όπου κι αν έπαιζε η αγαπημένη του Νότιγχαμ, εντός ή εκτός Αγγλίας. Το πρωί της Δευτέρας αναγκάστηκε να μπει στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε εγχείρηση στο πόδι του ύστερα από μια μόλυνση που είχε και οι γιατροί του απαγόρευσαν να ταξιδέψει ως το Μπέρνλι εκεί όπου έπαιζε προχθές η Νότιγχαμ.

Αναγκάστηκε να ακούσει από το ραδιόφωνο παιχνίδι της ομάδας του για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια. Ο λόγος για τον 67χρονο Στιούαρτ Αστιλ που έβαλε προχθές τέλος σε ένα απίθανο σερί: από το 1973 που ήταν καλεσμένος σε έναν γάμο ο Αστιλ είχε παρακολουθήσει τα επόμενα 1.786 παιχνίδια της Νότιγχαμ σε όλες τις διοργανώσεις.

Δεν είχε χάσει κανένα έως τη Δευτέρα. «Περίμενα ότι κάποια στιγμή αυτό το σερί θα τελείωνε. Αλλά δεν περίμενα ότι αυτό θα γινόταν τώρα» έλεγε χθες περίλυπος ο Αστιλ και συμπλήρωσε: «Δεν ήξερα, δεν θυμόμουν πώς είναι να ακούς ένα ματς στο ραδιόφωνο».

Από το 1956 έως και χθες ο Στιούαρτ Αστιλ έχει χάσει μόλις δύο παιχνίδια της Νότιγχαμ Φόρεστ. Εχει παρακολουθήσει δηλαδή 2.534 αγώνες, έχει δει την ομάδα του με τον μακαρίτη Μπράιαν Κλαφ να φτάνει ως την κορυφή της Ευρώπης, αλλά έχει ζήσει και πολλές πίκρες.

Τώρα η αγαπημένη του ομάδα παλεύει για μια θέση στα πλέι οφ ανόδου από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Στιούαρτ Αστιλ σκέφτεται το μέλλον: «Δεν ξέρω αν θα μπορώ του χρόνου να την ακολουθώ παντού αν ανέβουμε στην Πρέμιερ». Το σίγουρο είναι ότι ο 67χρονος συνταξιούχος σιδηροδρομικός έχει ήδη βάλει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Και το να μετρήσεις από το ένα ως το 1.786 δίχως διακοπή είναι δύσκολο, πόσω μάλλον να παρακολουθήσεις τόσα συνεχόμενα ματς εντός και εκτός έδρας.

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook