Με σύνθημα “ΝΑΙ στον αθλητισμό – ΟΧΙ στα ναρκωτικά” η Κοζομπόλη στα Χανιά

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr

Μία συνεισφορά προς την ελληνική κοινωνία για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα βοηθήσει χιλιάδες παιδιά να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή μακριά από τα ναρκωτικά αποτελεί η χάρτα πρόληψης της ουσιοεξάρτησης, η οποία παρουσιάστηκε την Τετάρτη (26/6) το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου του Μόρο όπου στεγάζεται ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων.

Ομιλήτρια ήταν η Βούλα Κοζομπόλη, πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, φορέας που συνεργάζεται στενά με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, με τη μάχη να είναι κοινή και η οποία έχει σαν στόχο να απομακρύνει τους νέους και τις νέες από τη μάστιγα που οδηγεί στο θάνατο.

Η ομιλία στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο κορύφωσε τις εκδηλώσεις που σαν επίκεντρο είχαν την Τετάρτη 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, αλλά θα συνεχιστούν έως το Σάββατο 29 Ιουνίου με τον Ι.Ο.Χ. αλλά και τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων να συμμετέχουν ενεργά.

Σύμφωνα με την κυρία Κοζομπόλη: «Ως Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών έχουμε εκπονήσει εδώ και καιρό το πρόγραμμα “κοινωνική ανταποδοτικότητα” όπου συνεργαζόμενοι με διάφορους φορείς και πρωτοστατώντας σε διάφορες δράσεις, προσπαθούμε να προάγουμε τον αθλητισμό, την παιδεία, τον πολιτισμό και την υγεία. Έτσι, όταν έγινε η πρόταση για συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά. Στα ναρκωτικά περιλαμβάνεται και το ντόπινγκ, δεν είναι απλά δηλαδή μονάχα οι ουσίες. Εμείς θελήσαμε αμέσως να συνεισφέρουμε. Έτσι κι έγινε η χάρτα της πρωτογενούς πρόληψης της ουσιοεξάρτησης, το περιεχόμενο της οποίας φιλοδοξούμε να είναι μια μικρή συνεισφορά προς την ελληνική κοινωνία για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα βοηθήσει χιλιάδες παιδιά να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή μακριά από τα ναρκωτικά».

Πριν από την  ομιλία-συζήτηση στο Νεώριο Μόρο, ιστιοπλοϊκά σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου και σκάφη κάνοε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, σε ένδειξη συμβολισμού, πραγματοποίησαν τον περίπλου του Ενετικού Λιμένος των Χανίων, στέλνοντας το μήνυμα ΝΑΙ στον Αθλητισμό ΟΧΙ στα ναρκωτικά. 

Επίσης, ο Ι.Ο. Χανίων αναγνωρίζοντας το βεληνεκές της Βούλας Κοζομπόλη και τις μεγάλες της επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό, της παρέδωσε τιμητική πλακέτα προτού ξεκινήσει την ομιλία της.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook