Οι συμβουλές του Γκαλέτι στον… Σαβιόλα

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr.

Τις δικές του συμβουλές σχετικά με το Champions League έδωσε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι στον Χαβιέ Σαβιόλα.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους της ομάδας.

Αρχικά, ο Γκαλέτι δήλωσε στην εφημερίδα «Goal» για τον συμπατριώτη του Σαβιόλα, αλλά και τον Τσόρι:

«Να απολαύσει κάθε ματς, κάθε στιγμή αυτής της διοργάνωσης, η οποία είναι πάντα πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό. Έκαναν μια καλή επιλογή και τους εύχομαι κάθε επιτυχία».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μεγάλο κίνητρο για να έρθω στην Ελλάδα, αλλά όχι το μοναδικό. Αμφότερες οι νίκες ήταν πολύ σημαντικές, γιατί ο Ολυμπιακός είχε πολύ καιρό να κερδίσει εκτός έδρας (σ.σ. για την ακρίβεια στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν τα είχε καταφέρει μέχρι τότε). Στο ματς της Βρέμης όλοι πιστέψαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε και εντ έλει έτσι έγινε».

Σχετικά με το καλύτερο ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη διοργάνωση, επέλεξε το 4-2 με τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Ηταν ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια, παίξαμε για 80 λεπτά με παίκτη λιγότερο και κοιτάξαμε στα μάτια τη Ρεάλ».

Επίσης, δήλωσε για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Θα είμαι με την οικογένεια και θέλω ένα πιο ήσυχο μέρος. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα στην καρδιά μου, ο κόσμος του είναι καταπληκτικός και, όποτε μπορώ, θα πηγαίνω να τον βλέπω στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια».

Σχετικά με τους Κάμπελ και Βάις δήλωσε: «Πρέπει να δούμε πώς θα προσαρμοστούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον Ολυμπιακό. Είναι πολύ καλοί παίκτες και μακάρι να τα πάνε καλά και να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του».

Επίσης, δήλωσε για το κλειδί της πρόκρισης για τον Ολυμπιακό: «Ο όμιλος είναι δύσκολος, υπάρχουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές σε Παρί και Μπενφίκα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ικανός να μπει σφήνα και να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην επόμενη φάση. Οι νίκες στην έδρα σου είναι πάντα πολύ σημαντικές και, εφόσον τις παίρνεις, σου δίνει την άνεση να αναζητήσεις με λιγότερο άγχος, τους βαθμούς μακριά από αυτή. Για να τα καταφέρεις, όμως, πρέπει πάνω απ’ όλα να είσαι ομάδα, να λειτουργείς ως σύνολο. Ο Ολυμπιακός είχε πάντα καλούς παίκτες, αλλά όλοι πρέπει να δουλεύουν για το καλό κοινό».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook