“Μαύρα φίδια” ζώνουν τις αθλητικές ομοσπονδίες…

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr.

Μαύρα φίδια ζώνουν τις αθλητικές ομοσπονδίες το τελευταίο διάστημα. Οι πληροφορίες που θέλουν τα 11 εκατ. ευρώ που είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός την περασμένη άνοιξη να έχουν γίνει 9 δημιουργούν εφιάλτες.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τον τελευταίο καιρό οι διοικήσεις των αθλητικών Ομοσπονδιών. Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες που φτάνουν από έγκυρες πηγές της  ΓΓΑ αναφέρουν ότι το πρόσθετο ποσό των 11 εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την περασμένη άνοιξη για την ενίσχυση των προϋπολογισμών και είχε αναγγείλει επίσημα ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης έχει ήδη περικοπεί στα 9 εκατ. Υπάρχει δε κι ένα πιο εφιαλτικό σενάριο, να ψαλιδιστεί δηλαδή ακόμη περισσότερο ή να μην μοιραστεί μόνο στις Ομοσπονδίες.

Σε μια τέτοια περίπτωση το αδιέξοδο στα περισσότερα αθλήματα θα είναι πλέον δεδομένο, αφού οδεύουμε προς το τέλος της χρονιάς κι όλες οι Ομοσπονδίες έχουν προσαρμόσει τα οικονομικά τους, αλλά και τις δαπάνες που έχουν κάνει μέχρι τώρα στα αρχικά δεδομένα.

“Θα αποτελέσει δολοφονικό χτύπημα αν συμβεί τελικά”, έλεγε χαρακτηριστικά πρόεδρος μιας εκ των μεγαλύτερων αθλητικών ομοσπονδιών στο στενό περιβάλλον του.Ακόμη και με τα 9 εκατ. θα έχουμε προβλήματα πόσο μάλλον αν περικοπούν ακόμη περισσότερο” κατέληξε.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του πάντως ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και με αφορμή τις επιτυχίες της κωπηλασίας, της κολύμβησης και του πόλο είχε επιβεβαιώσει ότι τελικά το ποσό θα κυμαίνεται στα 9 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι θα επιδιώξει η επιχορήγηση να γίνει βάση και των επιτυχιών που φέρνουν οι Ομοσπονδίες.

Πηγή: contra.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook