Μεξικανός ο Χουγκάζ!

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr.

Στο μακρινό Μεξικό ξενιτεύτηκε ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ στο μπάσκετ Κρις Χουγκάζ όπου και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Correcaminos!

Ο ίδιος μάλιστα με συνέντευξη που παραχώρησε στο  gazzetta.gr εξηγεί την απόφαση του να μετακομίσει στο Μεξικό ενώ αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του μπάσκετ στη Λατινική Αμερική.

  • Πιο αναλυτικά:

Coach, αρχικά θέλουμε να μας πεις πως προέκυψε η Correcaminos και τι ήταν αυτό τελικά που σε οδήγησε στο να πεις το «ναι» και να μετακομίσεις στο μακρινό Μεξικό…

«Η πρώτη προσέγγιση έγινε τον Μάρτιο. Η Correcaminos είναι ομάδα που έχει ανθρώπους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έτσι βρέθηκα στο Μεξικό… Αποτελεί πρόκληση για εμένα και την καριέρα του να εργαστώ σε μια άλλη ήπειρο και θέλω να γνωρίσω τον τρόπο λειτουργίας του μπάσκετ στο Μεξικό. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Μανουέλ Ράγκα, παλιός πρωταθλητής Ευρώπης με τη Βαρέζε, που ξέρει το άθλημα και βοηθάει στον σύλλογο. Στην Ελλάδα ο παίκτης και ο προπονητής θεωρούνται δεδομένοι και αναλώσιμοι. Υπάρχει μια σχέση εκμετάλλευσης, καθώς ο Έλληνας αγαπάει το μπάσκετ και συνεχίζει παρά τις δεδομένα άσχημες συνθήκες που επικρατούν».

Ποιοι είναι οι στόχοι που υπάρχουν για τη νέα σεζόν;

«Η Correcaminos είναι μια ομάδα με μικρό αλλά… τίμιο μπάτζετ. Στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, σε ένα πρωτάθλημα βέβαια πιο ανταγωνιστικό από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς πάρουν μέρος 14 και όχι 16 ομάδες, αφού ορισμένες αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα και εδώ δεν τις… συντηρούν. Γενικά στη χώρα υπάρχει ανάπτυξη και αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να υπογραμμίσω. Αρκετοί με ρωτούσαν αν… έχει μπάσκετ το Μεξικό και η αλήθεια είναι πως το πρωτάθλημα έχει πλέον αρκετά υψηλό επίπεδο. Η ανάπτυξη φαίνεται και από την εθνική ομάδα, που κατέκτησε το πρόσφατο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα, έχοντας για πρωταγωνιστή των εξαιρετικό Γκουστάβο Αγιόν (σ.σ. MVP της διοργάνωσης) των Ατλάντα Χοκς. Δεν πρόκειται για μικρό επίτευγμα, αν σκεφτεί κανείς πως το Μεξικό έβαλε από κάτω παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και το Πουέρτο Ρίκο, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ 2014.

Γενικότερα υπάρχει ανάπτυξη στο μπάσκετ στη Λατινική Αμερική, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει ξανά από φέτος στο πρόγραμμα της FIBA το διηπειρωτικό Κύπελλο, που θα το διεκδικήσει ο Ολυμπιακός».

Υπήρχε πρόταση από κάποιο ελληνική ομάδα ή από κάποιον ευρωπαϊκό σύλλογο;

«Η πρόταση της Correcaminos ήρθε πολύ νωρίς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην προλάβουν να υπάρξουν επίσημες επαφές με άλλους συλλόγους. Βέβαια, αν δεν υπάρχουν τα προβλήματα στην Κύπρο, θα είχα παραμείνει στον Απόλλωνα, καθώς οι άνθρωποι εκεί ήταν υπέροχοι. Παράλληλα, υπήρχαν επαφές με ομοσπονδία ομάδας που θα είναι στο Μουντομπάσκετ του 2014 και είναι πιθανό στο μέλλον να προκύψει τελικά συνεργασία».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook