Έτοιμο να περάσει στο στάδιο των 5 σετ και το γυναικείο τένις!

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr.

Η πρόεδρος της επαγγελματικής ένωσης (WTA) προανήγγειλε τη διεξαγωγή αγώνων των γυναικών με τη νίκη να κρίνεται στα πέντε σετ.

Οι τενίστριες δέχονται κριτική από τους τενίστες και το κοινό της ATP. Οι τενίστες δεν πιστεύουν πως πρέπει να μοιράζονται τα ίδια χρηματικά έπαθλα με τις γυναίκες στα Grand Slams, γιατί οι νίκες στα ματς των γυναικών κρίνονται στα δύο σετ και όχι στα τρία.

Κάποτε οι γυναίκες έπαιζαν αγώνες στα τρία σετ στους τελικούς της WTA και συγκεκριμένα στο παιχνίδι τίτλου, ωστόσο εγκαταλείφθηκε το συγκεκριμένο πλάνο.

Η πρόεδρος της WTA, Στέισι Άλαστερ δήλωσε πως σαράντα χρόνια μετά τη δημιουργία της σειράς αγώνων των γυναικών, το γυναικείο τένις είναι έτοιμο να περάσει στο επόμενο στάδιο.

Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μας ρωτήσουν. Σίγουρα θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώνουμε τους αγώνες μας αν μπορούν να φτάσουν στα πέντε σετ. Δημιουργείται πρόβλημα στο πρόγραμμα με τα ματς των πέντε σετ των ανδρών. Εμείς πιστεύουμε πως τρία σετ είναι αρκετά για τους οπαδούς μας και πιστεύουμε σε μικρότερους αγώνες σε διάρκεια”, σχολίασε η Άλαστερ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook