Βρήκε και πάλι δίχτυα την πιο κατάλληλη στιγμή ο Σαμαράς…

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr.

Είχε να σκοράρει σχεδόν δυο χρόνια με την Εθνική Ελλάδος, αλλά ο Ηρακλειώτης στραϊκερ, Γιώργος Σαμαράς βρήκε και πάλι δίχτυα την πιο κατάλληλη στιγμή και έβαλε την «υπογραφή» του στην ιστορική πρόκριση στους «16» του Mundial της Βραζιλίας!

Το γεγονός ότι η Ελλάδα ήθελε μόνο τη νίκη από τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού και ο Σαμαράς κέρδισε το πέναλτι στο 90+3΄ από τον Σιό, δημιουργεί την απορία για το πόσο μεγάλη πίεση μπορεί να ένιωθε ο 29χρονος όταν έστησε την μπάλα απέναντι από τον Μπαρί.

Ο Κρητικός φορ μιλώντας στην FIFA, απάντησε ότι δεν είχε καμία πίεση και πως το μυαλό του εκείνη την ώρα ήταν καθαρό, ενώ νωρίτερα λίγο μετά το ματς, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε πως δεν θυμάται καν την εκτέλεση του πέναλτι.

«Τι ένιωθα εκείνη την ώρα; Τίποτα απολύτως. Πήρα την μπάλα, την έβαλα στην βούλα, απέναντι από τον τερματοφύλακα. Το μυαλό μου ήταν καθαρό. Ήμουν συγκεντρωμένος και προσπάθησα να την στείλω στο τέρμα.

Το έχω κάνει εκατοντάδες φορές στην προπόνηση και μερικές φορές σε αγώνες. Αν το σκεφτείς, δεν έχει καμία διαφορά αν σε βλέπει ένας άνθρωπος στην προπόνηση ή εκατοντάδες στο γήπεδο», δήλωσε ο «Sam», ο οποίος μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι πήγε και χτύπησε φιλικά στην πλάτη τον Μπαρί που είχε πέσει απογοητευμένος στο έδαφος.

Ο Σαμαράς είχε σκοράρει τελευταία φορά με την Εθνική στον αγώνα με την Γερμανία στο Euro του 2012 (22/06) και τότε ισοφάρισε σε 1-1, αν και εν τέλει δεν αποφύγαμε την ήττα με 4-2.

Αυτό το γκολ, όμως είναι διαφορετικό και έχει ιστορική σημασία μιας και οδήγησε στη μεγάλη πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας μόλις στην τρίτη της συμμετοχή σε Mundial. «Εμείς δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε και να πολεμούμε μέχρι το τελευταίο λεπτό», δήλωσε, ακόμα, ο Σαμαράς.

Ο Έλληνας φορ αυτή την στιγμή είναι προσηλωμένος στην Εθνική, αλλά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να κοιτάξει το μέλλον του μιας και πλέον σε λίγες μέρες μένει και τυπικά ελεύθερος από την Σέλτικ. Μετά από επτά χρόνια ο Σαμαράς θα αποχωρήσει από τους πρωταθλητές Σκωτίας και θα ψάξει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή κάποια συμφωνία με κάποια ομάδα. Όμως, παρά το φαινομενικά θολό τοπίο, σχετικά με το επαγγελματικό του μέλλον στα προσωπικά του ζει έναν μεγάλο έρωτα στο πλευρό της τραγουδίστριας, Ελένης Φουρέιρα, στην οποία αφιέρωσε και το γκολ, σχηματίζοντας μια καρδιά.

Πηγή: sentragoal.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook