Κιάσσος, ο πεισματάρης “Αγγλος”…

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr.

Ο Kώστας Κιάσσος παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία μιλάει για την ιδιαίτερη εμπειρία που βιώνει στην Conference με τη φανέλα της Γουέλινγκ.

Το τηλεφώνημα από την Αγγλία, η απάντηση του για το πότε θα αποσυρθεί και η δημοσιότητα των Ελλήνων προέδρων στο Νησί.

 Διαβάστε τι δήλωσε ο Χανιώτης άσος στο gazzeta.gr:

Συνομήλικοι του έχουν εγκαταλείψει την ενεργό δράση πραγματοποιώντας καριέρα προπονητή ή υπηρετώντας το ποδόσφαιρο από διαφορετικό μετερίζι.

Ο Κώστας Κιάσσος στα 39 του όχι μόνο δεν το βάζει κάτω αλλά συνεχίζει να ονειρεύεται. Το περασμένο καλοκαίρι μέτρησε τις δυνάμεις σε αναμετρήσεις της pre-season στην Αγγλία προκειμένου να πείσει πως αξίζει μία ευκαιρία στο Νησί. Εκεί όπου το ποδόσφαιρο πρωτίστως αποτελεί διασκέδαση.

Ο πεισματάρης αμυντικός μέσος έφτασε στο peak της καριέρας του φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αγωνίστηκε στην Ισπανία για λογαριασμό της Νουμάνθια αλλά και στην Κύπρο με την Ανόρθωση και την Ένωση Νέω Παραλιμνίων.

Με παρακαταθήκη περισσότερα από 350 ματς πρωταθλήματος βρέθηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα την Γουέλινγκ που μετέχει στην Conference κατηγορία.

«Όταν ολοκλήρωσα την περυσινή σεζόν με την Παναχαϊκή ήρθα στην Αγγλία. Εντάχθηκα σε ένα γκρουπ με παίκτες από την Ευρώπη, ποδοσφαιριστές της League 1 της League 2 και άλλων κατηγοριών παίρνοντας μέρος σε φιλικά για την pre-season.

Εκεί γνώρισα τον κ. Τόμας Λέστερ προπονητή της development squad της Τσέλσι και τον κ. Κλέμεν από τις Ακαδημίες της Σαουθάμπτον με τους οποίους διατηρώ πολύ καλή σχέση.

Έκανα προσπάθεια για να βρω ομάδα, μάλιστα προπονήθηκα για ένα μήνα με τον Πλατανιά. Ένα πρωί χτύπησε το τηλέφωνο μου και μου είπαν πως υπάρχει ενδεχόμενο να αγωνιστώ στην Γουέλινγκ.

Ταξίδεψα στην Αγγλία και εντάχθηκα στην ομάδα. Είμαι εδώ και αρκετό καιρό με την Γουέλινγκ, όμως στα τελευταία τρία παιχνίδια βρίσκομαι στην αποστολή. Είναι εντελώς διαφορετική εδώ η κουλτούρα, αλλά και η προσέγγιση για το ποδόσφαιρο», τονίζει στο gazzetta.gr ο πρώην παίκτης του OΦΗ εξηγώντας τις ιδιαιτερότητας της Conference.

«Τρέξιμο και στα 90 λεπτά στην Conference»

«Θα χαρακτήριζα δύσκολη την κατηγορία. Είναι ένα ιδιαίτερο, περίεργο πρωτάθλημα σε ότι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού.

Πρόκειται για ένα physical πρωτάθλημα. Βασίζεται περισσότερο στη φυσική κατάσταση, στο συνεχές τρέξιμο. Εδώ δεν υπάρχουν σκοπιμότητες, ούτε συνεχόμενα φάουλ προκειμένου οι παίκτες να πάρουν ανάσες και να ξεκουραστούν. Οι ποδοσφαιριστές δεν πέφτουν και τρέχουν για 90 λεπτά. Ο κόσμος είναι αρκετός στα γήπεδα και όλοι χαίρονται το παιχνίδια. Υπάρχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση».

Σύγκριση με την ελληνική Football League

Ο πεπειραμένος άσος θεωρεί πως υπάρχουν αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στην Conference και την ελληνική Football League.

«Θα μπορούσα να συγκρίνω την Conference με την δική μας Β΄ Εθνική, την Football League. Πιστεύω οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι καλύτεροι.

Ταλέντο έχουμε, στη νοοτροπία υστερούμε. Όπως προείπα εδώ ο ρυθμός είναι πολύ γρήγορος και πολύ μεγάλη η ένταση των αγώνων . Σε αυτό το κομμάτι δεν ξέρω πως θα μπορούσαν να ανταποκριθούν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Η ομάδα με τον μικρότερο μέσο ηλικίας

Ο Κώστας Κιάσος ακτινογραφεί το προφίλ της νέας του ομάδας σημειώνοντας πως αποτέλεσε επιλογή του προηγούμενου μάνατζερ. Η Γουέλινγκ είναι ο σύλλογος στον οποίο ξεκίνησαν την καριέρα τους ποδοσφαιριστές όπως οι Στιβ Φίναν και Άντι Τάουνσεντ.

«Όταν ήρθα εδώ προπονητής της Γουέλινγκ ήταν ο Τζέιμι Ντέι, ο οποίος πλέον έχει αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας αναλαμβάνοντας την Έμπσφλιτ.

Αν και λεχει αλλάξει ο προπονητής δεν έχω διαπιστώσει κάποια διαφορά στην αντιμετώπιση τους απέναντι μου. Η Γουέλινγκ είναι ένας σύλλογος, ο οποίος δίνει σημασία στο αναπτυξιακό κομμάτι έχοντας πολλούς νεαρούς στο ρόστερ της. Δεν είναι τυχαίο πως βρίσκονται σκάουτερ στα παιχνίδια μας, ενώ απασχολεί ομάδες όλων των κατηγοριών.

Μου ζήτησαν με την εμπειρία μου και τις παραστάσεις που έχω να βοηθήσω τα νέα παιδιά.

Βέβαια εδώ για να κερδίσεις θέση στην ομάδα πρέπει να παλέψεις. Δεν τους νοιάζει η ηλικία ή το βιογραφικό σου.

Πολύ δύσκολα σε εμπιστεύονται και πρέπει να αποδείξεις πως έχεις θέση στην ομάδα. Σκέψου ο μέσος όρος ηλικίας στο τελευταίο ματς ήταν μόλις 22 ετών, την στιγμή που σε άλλους συλλόγους είναι πολύ υψηλότερος»

«Είναι όλοι ευλογημένοι»

Ο αμυντικός μέσος της Γουέλινγκ απολαμβάνει κάθε στιγμή που ζει στην Αγγλία.

«Το ποδόσφαιρο είναι ζωή μου και παρότι είμαι 39 ετών δεν σταμάτησα ποτέ να ονειρεύομαι. Ήταν κάτι εκπληκτικό για μένα να αγωνιστώ στην Αγγλία, μου έδωσε μεγάλη χαρά.

Όσοι παίζουν από την Premier League μέχρι τους ομίλους της Conference είναι ευλογημένοι με αυτό που ζουν σε κάθε παιχνίδι. Είχα την τύχη να με επιλέξει ο μάνατζερ, γιατί χρειάζεται φυσικά και αυτός ο παράγοντας.

Αγαπώ αυτό που κάνω, δεν σταμάτησαν ποτέ να ονειρεύομαι, ούτε να αγωνίζομαι μισθοφορικά. Είναι δύσκολο να εμπιστευτούν ξένους παίκτες και ειδικά Έλληνες. Προτεραιότητα τους είναι οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές».

Τι πιστεύουν οι Άγγλοι για το ελληνικό πρωτάθλημα

Ο Κώστας Κιάσσος μεταφέρει στο gazzetta.gr την άποψη των Άγγλων για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Ξέρουν ομάδες από την Ελλάδα, αν και 9/10 θα σου μιλήσουν για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ ή όσες έχουν τεθεί αντιμέτωπες με αγγλικούς συλλόγους στην Ευρώπη αλλά δεν παρακολουθούν ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια πιο διάσημοι είναι οι Έλληνες πρόεδροι. Αυτό μου λένε, όσα αρνητικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα μαθαίνουν».

Καμία σκέψη απόσυρσης

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού για την ώρα δεν κάνει σκέψης απόσυρσης από την ενεργό δράση.

«Μακάρι να είμαι εδώ όσο αντέξω σωματικά και αγωνιστικά. «Δόξα τω θεώ» είμαι πολύ υγιής και θέλω να αγωνίζομαι. Ζω κάτι πολύ όμορφο, το απολαμβάνω».

Ο Κώστας Κιάσσος δεν έκρυψε την δυσφορία για δημοσιεύματα του Τύπου που τον ήθελαν να εγκαταλείπει την ενεργό δράση.

«Μου κάνει εντύπωση γιατί κάποια ΜΜΕ έγραφαν πως αποσύρομαι από το ποδόσφαιρο. Εγώ δεν βγήκα ποτέ να μιλήσω και δεν πήρα θέση. Εγώ είμαι εκείνος που θα πω πότε θα σταματήσω. Είναι άσχημο να υπάρχει λάσπη για έναν άνθρωπο που μιλάει με καλά λόγια για όλους.

Βρίσκομαι σε μία ομάδα στην Αγγλία, όπου εκπροσωπώ όλη την χώρα. Ότι κάνω αντικατοπτρίζει την εικόνα της Ελλάδας, όχι μόνο την δική μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αλέξη Μπαλάσκα, τον κύριο Κλέμεντ αλλά και τον Τόμας Λέστερ για την βοήθεια τους».

Πηγή: athlitiko.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook