Ο Σα Πίντο και η μπάλα που είναι μόνο στρογγυλή…

Το χθεσινό, σπουδαίο, διπλό της Μπελενένσες μέσα στην Ελβετία και η νίκη επί της Βασιλείας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την τεράστια προπονητική αξία του πρώην τεχνικού του ΟΦΗ.

Η άσημη Μπελενένσες πήρε μεγάλη νίκη μέσα στην Ελβετία επί της Βασιλείας και τα φώτα στράφηκαν στον αρχιτέκτονα αυτής της νίκης, τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος, που θεωρείται κατά πολλούς, ο καλύτερος προπονητής που πέρασε από τον ΟΦΗ στην μετά – Γκέραρντ εποχή, καταθέτει και φέτος τα διαπιστευτήρια της δουλειάς του. Και αποδεικνύει πως η μπάλα είναι μόνο στρογγυλή, ούτε τετράγωνη – ούτε ρόμβος.

Η δουλειά που έκανε στον ΟΦΗ φάνηκε περίτρανα με την κατάκτηση της έκτης θέσης και τον, στο παραπέντε, αποκλεισμό της ομάδας από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μια ομάδα που είχε βέβαια αρκετά καλό υλικό αλλά χρειαζόταν και τον κατάλληλο προπονητή για να το διαχειριστεί καταλλήλως. Το τι κριτική του ασκήθηκε, την περίοδο που ήταν στον ΟΦΗ, δεν λέγεται. Τα αποτελέσματα μίλησαν από μόνα τους και η συνέχεια της πορείας του δείχνει πως ο ΟΦΗ ήταν τυχερός που είχε, έστω για λίγους μήνες, στον πάγκο του τον Σα Πίντο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook