Το μήνυμα εστάλη… όμως ελήφθη;

Για ακόμη μία φορά το Ηράκλειο “φώναξε” παρών σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, όπως ήταν εκείνο της Τετάρτης 7 Ιουνίου στο Παγκρήτιο στάδιο ανάμεσα σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας 2004 και της Ίντερ.

Οι Έλληνες πρωταθλητές του 2004, οι “αστέρες” της Ίντερ από το παρελθόν, ο Σάκης Ρουβάς, μα πάνω από όλα (θέλουμε να πιστεύουμε) ο φιλανθρωπικός σύλλογος “Ελπίδα”, ήταν τα τέσσερα στοιχεία που οδήγησαν τους Ηρακλειώτες στο Παγκρήτιο στάδιο το βράδυ της Τετάρτης (7/6).

Ο κόσμος του Ηρακλείου έδειξε για ακόμα μία φορά το αθλητικό του πνεύμα, γεμίζοντας σχεδόν το Παγκρήτιο στάδιο και χαρίζοντας στους ποδοσφαιριστές μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Οι παλαίμαχοι της Εθνικής Ελλάδας του Euro 2004 και εκείνοι της Ίντερ πρόσφεραν θέαμα στον κόσμο, όμως το σημαντικότερο εκείνη τη βραδιά ήταν τα έσοδα που μαζεύτηκαν για το σύλλογο “Ελπίδα” που κάνει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.

Πέρα από όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, καθώς και όλο το διήμερο (6-7/6) στο Ηράκλειο, υπάρχει και κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό που δεν αφορά απόλυτα το φιλανθρωπικό παιχνίδι. Είναι εκείνο το μήνυμα που έστειλαν οι Ηρακλειώτες προς πάσα κατεύθυνση, πως η Εθνική ομάδα της Ελλάδας αξίζει να αγωνίζεται μπροστά σε αυτόν τον κόσμο, που την αγαπάει, τη στηρίζει και το δείχνει με πράξεις, όταν εκείνη τον χρειάζεται κοντά της.

Το Ηράκλειο… κάλεσε την Εθνική μας ομάδα στην Κρήτη για ακόμα μία φορά δίνοντας βροντερό παρών στο Παγκρήτιο στάδιο. Το έχει κάνει στο παρελθόν αρκετές φορές, όμως φαίνεται πως χρειάζεται περισσότερη επιβεβαίωση από τους Κρητικούς, πως αυτήν την ομάδα τη νοιάζονται με την ψυχή τους. Όταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι, σημαντικό μεν αλλά φιλικό δε, το Παγκρήτιο έχει περισσότερους από 20.000 φιλάθλους, σε ένα επίσημο παιχνίδι της Εθνικής μας αποκλείεται να μην είναι γεμάτο από αγνούς φίλους του ποδοσφαίρου.

Αυτό ήταν που ξεχώρισε το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουνίου. Ένα Παγκρήτιο στάδιο γεμάτο φιλάθλους όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, γεμάτο οικογένειες και φίλους που είχαν μοναδικό σκοπό να διασκεδάσουν! Το ίδιο συνέβη και τις υπόλοιπες φορές που ήρθε στο Ηράκλειο η Εθνική Ελλάδας, είτε αυτό αφορούσε επίσημους αγώνες, είτε φιλικούς.

Το Ηράκλειο και η Κρήτη απέδειξαν δύο πράγματα την Τετάρτη (7/6). Έχουν φιλανθρωπική συνείδηση και λατρεύουν τα γαλανόλευκα όσο τίποτε άλλο. Το μήνυμα εστάλη και μένει να φανεί αν θα παραδοθεί με επιτυχία σε εκείνους που πρέπει. Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να ανήκει στο Ηράκλειο, αξίζει τόσο στην ίδια όσο στους Ηρακλειώτες…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook