Αγγλία: Mε αυστηρό πρωτόκολλο η επιστροφή των φιλάθλων

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr.

Την απόφαση να επιτρέψει τη διεξαγωγή των αγώνων με την παρουσία θεατών αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της “Telegraph” η επιστροφή των φιλάθλων στα αγγλικά γήπεδα θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή, στις 3 Δεκεμβρίου.

Βέβαια, αυτό θα αφορά μόνο περιοχές της χώρας που δεν έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Ασφαλώς σε κάθε άθλημα θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες.

Οι πληροφορίες της “Telegraph” αναφέρουν πως το ανώτατο όριο προσέλευσης στα ποδοσφαιρικά γήπεδα θα είναι οι 4.000 θεατές.

Οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στα γήπεδα της Αγγλίας όταν ανοίξουν ξανά οι κερκίδες θα πρέπει να ακολουθήσουν πάντως ένα ιδιαίτερα αυστηρό πρωτόκολλο.

Όπως αναφέρει η “Dailymail” τα πράγματα δεν θα έχουν καμία σχέση με όσα είχαν συνηθίσει όσοι πήγαιναν στα γήπεδα. Για την ακρίβεια θα είναι σαν να πηγαίνει κάποιος να παρακολουθήσει αγώνα τένις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμά της θα απαγορεύεται οι φίλαθλοι να τραγουδούν, να φωνάζουν και να καταναλώνουν αλκοόλ. Επιπρόσθετα θα πρέπει να φορούν συνέχεια μάσκες και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας.

Νομίζετε ότι τελειώσαμε εδώ; Όχι φυσικά. Θα γίνονται ιδιαίτερες συστάσεις ακόμα και για τον τρόπο που θα φτάνει κανείς στο γήπεδο, ενώ οι φίλαθλοι θα υπογράφουν ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα κορονοϊού.

Για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπογράφουν την ώρα που παίρνουν το εισιτήριο τους και η κάθε ομάδα θα μπορεί να τιμωρήσει όσους παραβαίνουν τους κανόνες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook