Σταράκης: “Ο τελικός θα είναι μία διαφήμιση για το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο”

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ρεθύμνου Γιώργος Σταράκης, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την παρουσία του πρόεδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και για όλες τις Κρητικές ομάδες.

Εκτός από τον τελικό της ΕΠΣΧανιών ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής θα δώσει το παρών και στον τελικό της ένωσης Ρεθύμνου.

Ο ισχυρός άνδρας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε αοπό την ΕΠΣΡεθύμννου και στις 20 Μαρτίου το μεσημέρι θα βρεθεί στο γήπεδο της Σοχώρας για να δει από κοντά τον τελικό Ερμής Ζωνιανών – Λιβάδεια ενώ λίγες ώρες αργότερα θα βρεθεί στα Χανιά για να δει και τον τελικό της ΕΠΣΧανιών Κισσαμικός – Ιωνία 2000.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΡεθύμνου, Γιώργος Σταράκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Αθλητικό Μεσημέρι″ με τον Μανώλη Θέμελη για την τιμητική αποδοχή της πρόσκλησης που απεύθυνε στον πρόεδρο της ΕΠΟ αλλά και για άλλα “καυτά” θέματα του Κρητικού ποδοσφαίρου του οποίου είναι άριστος γνώστης.

  •    Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Σταράκης:

Για την παρουσία του Γιώργου Σαρρή στον τελικό της ΕΠΣΡεθύμνου

“Είναι τιμή και χαρά για τον νομό μας που ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα δώσει το παρών στην γιορτή της πόλης μας. Θα έρθει μαζί με τον αναπληρωτή κ. Παπακωνσταντίνου και ελπίζουμε να απολαύσουν ένα ωραίο τελικό ανάμεσα σε Ερμή Ζωνιανών και Λιβάδεια. Θα είναι ένα Μυλοποταμίτικο ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ισάξιες ομάδες. Ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο και οι δύο ομάδες να προάγουν το fair play. Θα έχουμε υψηλούς προσκεκλημένους και θα είναι μία διαφήμιση για το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο”.

Για τα θέματα που θα συζητήσουν

“Σίγουρα θα κάνουμε μία εποικοδομητική κουβέντα για όλα τα “καυτά” θέματα του Κρητικού ποδοσφαίρου. Υπάρχουν προβλήματα και το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας. Ελπίζουμε να βρούμε λύσεις ιδιαίτερα στα θέματα οικονομικής φύσεως. Δεν είμαστε επαίτες αλλά θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οτι η Κρήτη έχει τόσες άξιες ομάδες σε όλες τις κατηγορίες και αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης. Στην πράξη θα δούμε και όχι στα λόγια. Αν δεν δω λεφτά στον λογαριασμό δεν πιστεύω τίποτα”.

Για την αναδιάρθρωση

“Θα πρέπει να τα βλέπουμε όλα θετικά. Προσωπικά θεωρώ οτι ο νέος χάρτης του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ένα θετικό βήμα. Οι ομάδες στην Γ΄κατηγορία δεν θα είναι επαγγελματικές με οτι αυτό συνεπάγεται αφού τα έξοδα αν ήταν ΠΑΕ, για ΙΚΑ π.χ, δεν θα υπάρχουν. Βέβαια θα πρέπει για τις ομάδες της Κρήτης να δούμε τι θα γίνει με τα οδοιπορικά. Το καλό είναι οτι υπάρχει πλάνο. Μακάρι να υπάρξει και χρήμα. Παλαιότερα δεν είχαμε ούτε χρήμα αλλά ούτε και πλάνο”.

Για την άνοδο του Ερμή Ζωνιανών στην Γ κατηγορία

“Ο Ερμής έκανε μία καταπληκτική πορεία φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Είναι άξια η άνοδος του. Έχει καλή διοίκηση με όραμα και σωστό προγραμματισμό. Έδωσε ρεσιτάλ φιλοξενίας σε όλα του τα ματς και είναι τιμή για την ένωσή μας να έχουμε ένα τέτοιο σωματείο με παράγοντες – εργάτες”.

Για την πορεία ανόδου της Επισκοπής στην Φούτμπολ Λιγκ 2

“Η Επισκοπή έχει φοβερή οργάνωση. Παρακολούθησα το ματς με τον Αστέρα Μαγούλας και εντυπωσιάστηκα. Παίρνει σε κάθε ματς συγχαρητήρια από όλους. Η φιλοξενία της είναι άψογη και έχει φιλάθλους που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Είμαι σίγουρος οτι θα ανέβει στην Φούτμπολ Λιγκ και μετά από χρόνια θα έχουμε ως νομός ομάδα στην δεύτερη κατηγορία. Η Επισκοπή διδάσκει ήθος και ευρέπεια”.

Για τον ΟΦΗ

“Εμείς οι παλαιότεροι γαλουχηθήκαμε με τον ΟΦΗ. Είναι η ομάδα της καρδιάς μας. Έχει πρόεδρο τον Μάνθο Πουλινάκη που είναι πανέξυπνος και κάνει χειρουργικές κινήσεις δίνοντας λύσεις στα “καυτά” θέματα της ομάδας. Υπάρχει πρόγραμμα και γίνονται διακανονισμοί για να εξυγιανθεί οικονομικά η ΠΑΕ. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις σωστές κινήσεις που γίνονται στο διοικητικό κομμάτι και το καλό είναι οτι φέτος δεν υπάρχουν τόσες μουρμούρες. Ο ΟΦΗ έχει πολύ κόσμο και θα πρέπει πάντα να είναι δίπλα του. Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Πετράκης είναι ένα Κρητικόπουλο με ήθος. Ο ΟΦΗ χρειάζεται υπομονή, αλληλεγγύη, στήριξη από όλους και είμαι σίγουρος οτι όλα θα πάνε καλά”.

Για τις υπόλοιπες Κρητικές ομάδες

“Ο Πλατανιάς είναι ένα οργανωμένο σωματείο. Έχει στο τιμόνι του καταπληκτικούς ανθρώπους. Έχει τον ενθουσιασμό που είχε παλαιότερα η ΕΑΡ. Θεωρώ οτι θα σωθεί. Αν ανέβει και ο Εργοτέλης , κάτι που πιστεύω και εύχομαι, η Κρήτη θα έχει τρεις ομάδες στις 18 της Σούπερ Λιγκ. Θα κάνουμε την.. τρίλιζα. Ο Ρούβας και ο Α.Ο.Χανιά είναι δύο άξια και οργανωμένα σωματεία που παλεύουν με πάθος και ήθος να υλοποιήσουν τους στόχους τους και τους εύχομαι κάθε επιτυχία. Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια κσι τον ΠΟΑ που πήρε τον τίτλο στο Περιφερειακό. Έχει έναν άνθρωπο στολίδι όπως είναι ο κ. Καλέμπουμπας ενώ στενοχωρήθηκα απίστευτα από τον χαμό του Στράτου Γεωργιάδη. Ήταν ένα ποδοσφαιράνθρωπος και η απώλειά του είναι μεγάλης για όλους μας. Σίγουρα από ψηλά θα καμαρώνει για τις επιτυχίες της ομάδας του”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook