Ξεκίνημα με όνειρα για τον Πλατανιά – πάει για το “μπαμ” στο κέντρο

Με όνειρα ξεκίνησε ο Πλατανιάς για το «παρθενικό» του ταξίδι στην Σούπερ Λιγκ με τα νέα πρόσωπα να στέκονται στο οικογενειακό κλίμα που έχουν συναντήσει στην Χανιώτικη ομάδα.

Παρόντες ήταν όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «ερυθρόλευκων» και τον λόγο πήραν οι Φώτης Κηπουρός, Πέτρος Κανακούδης και Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Ζέλικο Κάλαϊτζιτς, Γιώργος Γιακουμάκης με τους τρεις πρώτους να στέκονται στις δηλώσεις τους στο οικογενειακό κλίμα που συνάντησαν στον Πλατανιά.

Ακόμα προπονούνται 4 Αργεντινοί ποδοσφαιριστές που θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» του Γιάννη Χατζηνικολάου και δεν αποκλείεται να αποκτηθούν όλοι. Ένας στόπερ, ένας αμυντικός μέσος και ένας επιθετικός ενώ ο 4ος είναι αριστερό μπακ και προορίζεται για την ομάδα Κ20 του Πλατανιά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Πλατανιάς βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση ενός ξένου ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή. Μάλιστα, οι άνθρωποι της ομάδας ισχυρίζονται ότι η απόκτηση του θα αποτελέσει μια πολύ μεγάλη έκπληξη ενώ ο ποδοσφαιριστής δεν έχει αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου απέφυγε τα μεγάλα λόγια στην πρώτη προπόνηση του Πλατανιά και εμφανίστηκε μετρημένος σχετικά με τους στόχους της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα: «Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα. Η κατηγορία που ήταν χθες ο Πλατανιάς δεν έχει καμία σχέση με αυτή που θα συμμετάσχει. Εμείς δεν είμαστε έτοιμοι λόγω των πλέι οφ και χρειάζεται να ενισχυθούμε αρκετά με έμπειρους ποδοσφαιριστές και ελπίζω να είμαστε έτοιμοι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και η προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλει ο Πλατανιάς θα πρέπει να είναι διπλή από αυτήν που θα έκανε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Για να μπορέσει ο Πλατανιάς να μπει στο πνεύμα της Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να προσπαθήσει αρκετά. Τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά».

Όσον αφορά την μεταγραφική ενίσχυση του Πλατανιά συμπλήρωσε: «Είμαστε ακόμα σε φάση ψαξίματος παικτών. Ήδη, αργήσαμε πολύ στο να φέρουμε παίκτες έμπειρους και με μεγαλύτερες παραστάσεις. Μέχρι να πάμε στο Καρπενήσι ίσως να έχουμε κάποια ενίσχυση εκεί που περιμένουμε. Νομίζω ότι το ρόστερ δεν θα είναι έτοιμο 100% όταν θα πάμε στο Καρπενήσι. Αν τις προηγούμενες χρονιές μιλάγαμε για πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, φέτος μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με πολλές περισσότερες. Θα υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα, άλλες που λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν θα έχουν ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο και άλλες με ομάδες που θα αποτελούν έναν διαφορετικό πόλο».

«Ο Πλατανιάς δεν είναι από τις ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα αλλά δεν είναι και από αυτές που μπορούν να δαπανήσουν αρκετά χρήματα».

Αναλυτικά όσα είπαν

Κηπουρός: «Στόχος του Πλατανιά η παραμονή»
«Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη των Χανίων και για τον Πλατανιά. Στόχος είναι εξαρχής να παραμείνει η ομάδα στην Σούπερ Λιγκ. Από εκεί και πέρα, όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα βοηθήσουμε την ομάδα για να κάνει την καλύτερη αρχή. Συνάντησα πολύ καλούς και ζεστούς ανθρώπους και το θετικό είναι ότι πρέπει να έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα. Πιστεύω ότι η ομάδα θα κάνει ένα καλό πρωτάθλημα αν έχει καλό κλίμα και τον κόσμο στο πλευρό της. Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν γνωρίζουμε αν οι ομάδες θα είναι έτοιμες. Ελπίζω και εύχομαι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα».

Κανακούδης: «Ο Πλατανιάς βγάζει υγεία»
«Η ομάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ από την σειρά μου ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ για να πετύχει τους στόχους της. Ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισε η ομάδα και όλο το οικογενειακό κλίμα που βγάζουν μια υγεία. Είτε είναι οικονομικό θέμα, είτε είναι θέματα οργάνωσης καθώς είναι πρωτόγνωρο αυτό που έχω συναντήσει. Νομίζω ότι με την προσθήκη έμπειρων ποδοσφαιριστών μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό σύνολο και να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Ομάδες που δεν τις υπολόγιζαν άλλα χρόνια, φέτος θα αποτελούν την έκπληξη στο πρωτάθλημα. Κυρίως, οι ομάδες που έχουν χρήματα για μεταγραφές και πιστεύω ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα».

Αργυρόπουλος: «Να βοηθήσω τους στόχους του Πλατανιά»
«Είναι ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα μου που ήρθα σε ένα υγιές σωματείο. Οι άνθρωποι με «ανάγκασαν» να έρθω στην ομάδα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ και τους στόχους που έχει θέσει ο προπονητής μου. Μακάρι το ελληνικό ποδόσφαιρο να ξεπεράσει τα προβλήματα του και να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook