Αναστασάκος:”Σωστή επιλογή ο Πλατανιάς”

Ευτυχισμένος με την επιλογή του να υπογράψει στον Πλατανιά, είναι σύμφωνα με δηλώσεις του ο Ηλίας Αναστασάκος.

Ευτυχισμένος με την επιλογή του να υπογράψει στον Πλατανιά, είναι σύμφωνα με δηλώσεις του ο Ηλίας Αναστασάκος.

Αναλυτικά η συνέντευξη στα Χανιώτικα Νέα

Είσαι ο ποδοσφαιριστής που πιστώνεται το γεγονός πως ήσουν αυτός που σημείωσε το πρώτο, ιστορικό γκολ του Πλατανιά στη Super League. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Ήταν πολύ σημαντικό γκολ γιατί συνδυάστηκε και με τη νίκη της ομάδας. Το πιο σημαντικό ήταν ότι κερδίσαμε. Ήταν μια νίκη που ήταν η πρώτη για μας στη Super League. Είμαι σίγουρα χαρούμενος. Εύχομαι να πετύχω κι άλλα γκολ και ει δυνατόν, αυτά τα γκολ να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει κι άλλες νίκες.

Αν και σε γνωρίζουμε ως ποδοσφαιριστή, δεν σου κρύβουμε ότι μας αρέσει πολύ που πασάρεις “με τη μία” τη μπάλα κι ότι γενικώς, παίζεις πολύ απλά.

Αυτό κάνω όπου κι αν παίζω. Προσπαθώ να μην κάνω περιττά πράγματα… Με ενδιαφέρει να ακούω τον προπονητή και να κάνω όσα ζητάει. Θέλω να παίζω απλά και να είμαι ουσιαστικός. Ξέρουμε πια ότι το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό και είναι σημαντικό να κάνεις αυτό που σου ζητάει ο προπονητής. Αν δεν έχεις ουσία, δεν θα υπάρξει εξέλιξη στην ομάδα. Θέλω να πω ότι αν δεν έχει ουσία και αποτέλεσμα αυτό που κάνουμε μέσα στο γήπεδο, το να παίζουμε όμορφα και απλά, αν δεν έχουμε αποτέλεσμα, στο τέλος δεν θα πετύχουμε τους στόχους και η ομάδα στην προκειμένη περίπτωση δεν θα καταφέρει να σωθεί. Το να κάνουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές πράγματα για τον εαυτό μας, δεν θα μας βγάλει πουθενά.

Θεωρείς ότι θ’ απέδιδες καλύτερα αν είχες έναν ακόμα επιθετικό δίπλα σου; Εγώ πιστεύω ότι θα απελευθερωνόσουν ακόμη περισσότερο.

Εντάξει, είναι πολύ νωρίς… Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και στην Ελλάδα οι πιο πολλές ομάδες παίζουν 4-3-3. Με έναν επιθετικό στην κορυφή και δύο εξτρέμ και βοήθειες από πίσω. Πολύ λίγες ομάδες παίζουν με δύο επιθετικούς. Σίγουρα, είναι μεγάλη βοήθεια για τον επιθετικό να έχει στήριγμα αλλά νομίζω ότι κι έτσι όπως παίζουμε, σιγά-σιγά, όλοι μας αφομοιώνουμε ό,τι κάνουμε. Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τον προπονητή αλλά και την ομάδα έτσι όπως παίζει γιατί ακόμα είμαστε στην αρχή. Εγώ είμαι ένα μήνα σχεδόν στην ομάδα.

Είσαστε εννοείς νέα ομάδα.

Είμαστε νέα ομάδα, ναι. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε και θα δείτε ότι δεν θα παίξει ρόλο ότι παίζω μόνος μου π.χ. στην επίθεση. Αν το εννοείτε έτσι.

Για να μην παρεξηγηθώ γιατί πράγματι είναι πάρα πολύ νωρίς, δεν υπονόησα κάτι για το σύστημα του προπονητή, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι συμφωνούμε σε ό,τι μας είπες. Τι ποδόσφαιρο θα δούμε από τον Πλατανιά φέτος; Πήραμε μία πολύ ωραία γεύση στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Τι θα δούμε;

Κοιτάξτε, θα σας πω και πάλι ότι είναι νωρίς. Για παράδειγμα, στα Γιάννενα δεν δείξαμε τέτοια εικόνα.

Δεν ήταν έτοιμη ίσως η ομάδα γιατί ήταν πρεμιέρα, σε μια δύσκολη έδρα κτλ.

Είναι και σε τι μέρα θα βρεθούμε, είναι και ο αντίπαλος. Είναι πολύ νωρίς ακόμη… Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα συναντήσουμε. Ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα που δεν έχει εμπειρία ούτε σαν ποδοσφαιριστές ούτε σαν σύνολο. Δεν έχουμε δέσει για να ξέρουμε πώς θα διαχειριστούμε τα παιχνίδια. Θέλει υπομονή. Το σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι ήρθαμε αλλά και τα παιδιά που ήταν ήδη στην ομάδα, έχουμε καλή χημεία. Η διοίκηση κάνει πολύ καλή δουλειά. Το βλέπουμε και από το γήπεδο πώς έτρεξαν οι διαδικασίες. Νομίζω ότι σιγά-σιγά θα κάνουμε πράγματα. Θα πάμε πάρα πολύ καλά… Έτσι νομίζω.

Είναι λοιπόν θεωρείς μέσα στα πλαίσια της ομάδας, ο στόχος της παραμονής ή κατά την άποψή σου υπάρχουν οι προϋποθέσεις και για μια καλύτερη πορεία;

Κοιτάξτε, όταν αποφάσισα να έρθω εδώ, το πρώτο που ρώτησα ήταν η κατάσταση που επικρατεί με τη διοίκηση. Όταν υπάρχει μια ομάδα που έχει σοβαρή διοίκηση, όλα τα υπόλοιπα θέματα στρώνουν. Δηλαδή, μπαίνουν σε μία σειρά όταν μια διοίκηση έχει προγραμματισμό, όραμα και τηρεί τις υποσχέσεις της.

Είχες πάρει λοιπόν καλές πληροφορίες.

Ναι, είχα πάρει καλές πληροφορίες. Κι αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό γιατί όσες ομάδες, όπως βλέπουμε φέτος τον Ατρόμητο, τον Αστέρα Τρίπολης και κάποιες ακόμα μεγάλες που έχουν προγραμματισμό, οργάνωση και σωστές διοικήσεις, δεν έχουν προβλήματα. Έτσι είναι και ο Πλατανιάς. Γι’ αυτό ανέβηκε κιόλας ξαφνικά, από το πουθενά. Η ομάδα αυτή δεν είχε οικονομικά προβλήματα και τη διάκρινε τέλος πάντων μία συνέπεια. Γι’ αυτό ο Πλατανιάς είναι στη Super League.

Άρα, έχοντας πλέον αντίληψη, ήταν σωστή η απόφασή σου να έρθεις στα Χανιά;

Ναι, ήταν μία ορθή επιλογή, γιατί βλέπω να υπάρχει μεγάλη διάθεση από τη διοίκηση και τον πρόεδρο. Οι άνθρωποι προσπαθούν αν και όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν είχαν την πολυτέλεια του χρόνου να οργανωθούν σε όλους τους τομείς. Νομίζω ότι σιγά-σιγά, παιχνίδι με παιχνίδι, νίκη με τη νίκη, γιατί όταν κερδίζει η ομάδα, έχουν διάθεση όλοι, όλα τα πράγματα θα μπουν σε μία σειρά. Θεωρώ ότι έκανα πολύ καλά που ήρθα στον Πλατανιά. Βλέπω ότι και ο κόσμος έχει πλησιάσει πάρα πολύ την ομάδα κι εννοώ γενικώς ο Νομός Χανίων διότι όπου κι αν βρεθώ, εισπράττω μία ζεστασιά θα έλεγα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Έχεις θέσει ως στόχο κάποιον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων ή όχι;

Όχι, όχι. Ποτέ δεν το έχω κάνει. Ο στόχος μου συμβαδίζει με αυτόν της ομάδας, που είναι η σωτηρία του Πλατανιά. Δεν έχει να κάνει με πόσα γκολ θα πετύχω. Θα μπορούσα να σκοράρω πολλά γκολ και η ομάδα να μην εκπληρώσει το στόχο της σωτηρίας. Τι να το κάνω… Θα είναι μια αποτυχημένη χρονιά!

Ναι, αλλά έναν επιθετικό τον “κάνουν” πάντα τα γκολ… Θα είναι και για σένα διαφορετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν δεν πετύχεις ένα σεβαστό αριθμό τερμάτων δεν θα είναι σημαντική η συνεισφορά σου στην ομάδα, να σημειώσεις αρκετά γκολ.

Σίγουρα με κάνει χαρούμενο και με ικανοποιεί να πετυχαίνω γκολ. Όπως και στο τέλος της σαιζόν να έχω μία συγκομιδή τερμάτων. Νομίζω όμως ότι πιο σημαντικό είναι να σωθεί η ομάδα παρά να βάλεις π.χ. 10 ή 15 γκολ. Είναι σημαντικό να βοηθάς. Ένας επιθετικός δεν “κάνει” μόνο γκολ. Προσπαθεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους την ομάδα. Αν σωθούμε, θα το έχω κάνει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook