Ομάδα με τσαγανό ο Πλατανιάς, 3-2 την Ξάνθη

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με 5 γκολ, τα 3 εκ των οποίων μπήκαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ανατροπές και αποβολή ο Πλατανιάς επικράτησε της Ξάνθης με 3-2 στα Περιβόλια.

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με 5 γκολ, τα 3 εκ των οποίων μπήκαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ανατροπές και αποβολή ο Πλατανιάς επικράτησε της Ξάνθης με 3-2 στα Περιβόλια. 

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά και το ματς παιζόταν κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα στο πρώτο 10λεπτο να μην δούμε κάποια φάση της προκοπής. Πριν καλά καλά οι δύο ομάδες βρουν ρυθμό, η Ξάνθη πήρε προβάδισμα στο σκορ και άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ο Γκλέισον με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, από το 11ο μόλις λεπτό.

Από ‘κει και πέρα, ο Πλατανιάς αντέδρασε, πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, πίεσε ασφυκτικά προκειμένου να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως οι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στους παίκτες του δεν μετατράπηκαν σε γκολ.

Στο 16′ και στο 25′ τα σουτ του Ουκάρ πέρασαν δίπλα από το δοκάρι, στο 35′ το σουτ του Κάλαϊτζιτς δυσκόλεψε τον Βιβιανί, ενώ στο 40′ η Ξάνθη έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Μαρίν έριξε κουτουλιά στον Μαρτσάκη και είδε αμέσως την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έγινε άλλη ευκαιρία και έτσι οι Ακρίτες κατάφεραν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το 1-0.

Στο 48′ ο Πλατανιάς είχε την τύχη να ισοφαρίσει με το αυτογκόλ του… Γκλέισον και η Ξάνθη, αν και με παίκτη λιγότερο, έπρεπε να βρει τα πατήματά της για να φτιάξει τις προϋποθέσεις για το διπλό.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν χάθηκε, αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και έψαξαν το δεύτερο γκολ, αλλά ο Πλατανιάς ήταν αυτός που το έκανε ορθολογικά χάνοντας ευκαιρίες. Τελικά, οι Κρητικοί δικαιώθηκαν στο 84ο λεπτό με τον Ντοέ, ο οποίος με το κεφάλι πέτυχε το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ξάνθη έχασε και τον Γκλέισον που τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μείνει με 9 παίκτες. Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε να σκοράρει στο 89′ με τον Βασιλακάκη και να αγκαλιάσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο… Ντόε, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με νέα κεφαλιά, μετά από κόρνερ, έκανε το 3-2 στο 91’ και χάρισε στους γηπεδούχους την πρώτη τους εντός έδρας νίκη (3-2).

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Ντόε, Τζανής, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (78′ Γιακουμάκης), Ουκάρ (46′ Γκονσάλες), Μαρτσάκης, Ουντότζι, Αναστασάκος.

Ξάνθη (Γιάννης Παπαδημητρίου): Βιβιανί, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον, Μπαξεβανίδης, Ντάνι, Βασιλακάκης, Ράνος, Μαρίν, Μαρσελίνιο (76′ Φλίσκας), Μαρκόφσκι (61′ Μάνταλος).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook