Αργυρόπουλος: “Αυτό που μετράει είναι να είσαι οικογένεια”

Για το μυστικό της επιτυχίας του εκπληκτικού Πλατανιά μίλησε ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος.

Ο Πλατανιάς καλπάζει στην φετινή Σούπερ Λιγκ επικρατώντας και του Αρη με 0-2 στην Θεσσαλονίκη.

  • Ο 22χρονος δεξιός μπακ της Χανιώτικης ομάδας Λεωνίδας Αργυρόπουλος μίλησε στον Sentra 103.3 :

«Είμαστε μια νέα ομάδα, δεν έχουμε την ιστορία των υπόλοιπων αλλά γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Προς το παρόν έχουμε κάνει μια καλή πορεία. Σίγουρα στην αρχή δεν το πιστεύαμε, μια άπειρη ομάδα είναι και η ιστορία μιας ομάδας παίζει ρόλο στο πρωτάθλημα. Δείξαμε όμως ότι έχουμε ποιότητα. Βέβαια, τίποτα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και πρώτος μας στόχος είναι η σωτηρία»

Για το κλίμα που επικρατεί στα Χανιά:

«Τα Χανιά είναι μία πολύ όμορφη πόλη, όμως και στην Τρίπολη πέρασα πολύ όμορφα χρόνια. Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον κόσμο και αυτό το βλέπεις στα εντός έδρας παιχνίδια. Είναι και άνθρωποι των Χανίων όχι μόνο του Πλατανιά. Ο τουρισμός ξεκινάει το καλοκαίρι, μέχρι τότε θα μας στηρίζουν, από το πρώτο ματς μας στήριξε ο κόσμος και μας στηρίζει».

Για το μυστικό της ομάδας:

«Αυτό που μετράει είναι να είσαι οικογένεια και να θέτεις στόχους από την αρχή. Έχουμε έμπειρους παίκτες και αυτό μας βοηθάει, όπως συνέβη χθες με τον Άρη.

Μπορέσαμε και το διαχειριστήκαμε. Όταν μια ομάδα παίρνει νίκες είναι καλό και για την ψυχολογία της. Βλέπεις πιο αισιόδοξα και χωρίς άγχος το μέλλον. Μετράει και το βάρος της φανέλας, εάν υπάρξουν συνεχόμενες ήττες είναι δύσκολο να σηκώσεις κεφάλι. Ελπίζω να μην συμβεί ή όταν θα συμβεί να μην έχουμε πρόβλημα παραμονής».

Για το κλίμα που υπάρχει και το δέσιμο:

«Βγάζουμε καλό κλίμα γιατί δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και αυτό μας δίνει την άνεση να μην έχουμε άλλα στο κεφάλι μας πέρα από τα αγωνιστικά. Πηγαίνουμε ας πούμε για καφέ όλοι μαζί, όχι απλά οι Έλληνες που πάνε για καφέ».

Για τον Χατζηνικολάου:

«Είναι θετικό που είναι Έλληνας προπονητής. Μπορεί να συνεννοηθεί μαζί μας. Μιλάμε μαζί του γενικότερα και μας βοηθάει σε όλα, όχι μόνο στα αγωνιστικά. Όταν κατέβηκα στην Κρήτη δεν περίμενα να είναι εύκολα τα πράγματα. Ουσιαστικά είμαστε ακόμη στην αρχή, απλά έχουμε κάνει μια καλή πορεία στις πρώτες αγωνιστικές».

Για το εάν του δόθηκαν ευκαιρίες στον Αστέρα, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των ξένων παικτών:

«Ανέκαθεν είχε πάρα πολλούς ξένους. Mου δόθηκαν όμως κάποιες ευκαιρίες. Απλά, αυτή την σαιζόν δίνεται η ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά να αγωνιστούν και σε μεγαλύτερες ομάδες, πιστεύω ότι θα βγει σε καλό, μπορεί για τις ομάδες αυτή την στιγμή να μην είναι καλό γιατί οι νέοι δεν έχουν την εμπειρία, όμως μακροπρόθεσμα θα βγει σε καλό. Τους έβαλαν με την μία στα βαθιά γιατί τόσα χρόνια δεν έδιναν ευκαιρίες. Εάν όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε προγραμματισμός και τους έβαζαν σιγά – σιγά τότε θα ήταν καλύτερα τα πράγματα».

Για τις φετινές μεταγραφικές κινήσεις και το εάν η κρίση έχει επηρεάσει:

«Σίγουρα η κρίση επηρεάζει το πρωτάθλημα, ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έχει κάνει κάποιες καλές κινήσεις, από κει και πέρα λίγα πράγματα».

Για το πρωτάθλημα και το εάν είναι κάποιος φαβορί:

«Ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα, σίγουρα και ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Όπως και να ‘χει, το ματς Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα ‘ναι ντέρμπι, εξαρτάται και από την πορεία που θα ‘χει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Αλλά όπως και να ‘χει, τα μεταξύ τους θα είναι ντέρμπι. Τώρα για τον υποβιβασμό, είναι πολλές ομάδες που βρίσκονται με αυτόν τον στόχο στην κατηγορία».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook