Αναστασάκος: “Ο ΠΑΟ αποφεύγει τις ευθύνες του”

Την πίστη του ότι ο Πλατανιάς θα εμφανιστεί ακόμα καλύτερος εξέφρασε ο επιθετικός του Πλατανιά που τόνισε ότι κανένας στα Χανιά δεν σκέφτεται τον Μάιο αλλά μόνο το επόμενο παιχνίδι.

«Στην Ελλάδα ζούμε, ξέρουμε ότι κάθε Κυριακή είναι πρώτο θέμα η διαιτησία, σε κάποιο άλλο ματς θα αδικηθούμε ή αδικηθήκαμε εμείς», ήταν ακόμα μία επισήμανση του 34χρονου, πλέον, επιθετικού των νεοφώτιστων, ο οποίος μίλησε στον Sentra για το μέγεθος της επιτυχίας του Πλατανιά.

«Για μας είναι μεγάλη νίκη, δεν κερδίζεις κάθε μέρα τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλη ομάδα και το δείχνει σε Ελλάδα και Ευρώπη», επεσήμανε ο Αναστασάκος και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε σε μία καλή περίοδο του τον Παναθηναϊκό, διότι εμείς δεν ήμασταν καλά ούτε από αγωνιστικής ούτε από ψυχολογικής πλευράς, ήμασταν και με νέο προπονητή».

Ο πρώην επιθετικός του Ατρόμητου, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Μίλησε για τον Αρετόπουλο και άφησε να εννοηθεί πως οι «πράσινοι» να έψαχναν, ενδεχομένως, δικαιολογίες για την κακή τους εμφάνιση και το άσχημο αποτέλεσμα στη διαιτησία. «Είναι γεγονός πως στην Ελλάδα δίνουμε μεγάλη σημασία στη διαιτησία, ίσως ο Παναθηναϊκός να προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες», υπογράμμισε ο Αναστασάκος, ο οποίος σημείωσε πως «σε γενικές γραμμές ήμασταν καλύτεροι, δείξαμε πως ήμασταν πιο έτοιμοι γι’ αυτό το ματς, πάντα ήμασταν πρώτοι στις φάσεις».

 

Για τη φάση του ανύπαρκτου πέναλτι του Καλαϊτζιτς και αν την ώρα που το εκτελούσε, του πέρασε από το μυαλό αν ήταν ή όχι και κατά πόσο αυτό θα τον επηρέαζε στην εκτέλεση, ο Αναστασάκος ήταν ξεκάθαρος.

«Δεν είδα καν τη φάση, σκέφτηκα να πετύχω γκολ για να προηγηθούμε με 2-0», είπε και έσπευσε να αναφερθεί στην προ, αλλά μετά-Χατζηνικολάου εποχή…

«Η ομάδα ήταν νέα και μετά τα καλά αποτελέσματα στην έναρξη του πρωταθλήματος χάσαμε κάπου το δρόμο», είπε και πρόσθεσε: «Και ο Χατζηνικολάου έκανε σπουδαία δουλειά και δεν μπορεί κανείς σε τρεις μέρες να αλλάξει κάτι σε ομάδες. Και αυτός έχει μερίδιο στη νίκη της ομάδας επί του Παναθηναϊκού. Απλά, ο κύριος Αναστασιάδης μας έβαλε να κάνουμε κάποια πράγματα και τα κάναμε… Είπαμε διάφορα και σπουδαία πράγματα. Μας ζήτησε να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Δεν είπε κάτι ξένο για μας. Μας κέρδισε ο Αναστασιάδης, μας ανέβασε τη ψυχολογία. Εκφράζει και μας, με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας, μας βοήθησε για να πετύχουμε μία μεγάλη νίκη. Κάθε Ελληνας θέλει τη θεϊκή βοήθεια».

Οσο για το πώς αντιμετωπίζει ο «μπαρουτοκαπνισμένος» άσος τον Πλατανιά, ο Αναστασάκος επεσήμανε: «Ο Πλατανιάς αποτελεί πρόκληση για μένα, προσπαθώ κάθε μέρα να δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Κάθε μέρα όλοι στην ομάδα μαθαίνουν πράγματα, είναι νεοφώτιστη η ομάδα και εγώ προσπαθώ να βοηθήσω για να μείνει στην ομάδα στην κατηγορία».

Οσο για το αν νιώθει «μπαμπάς» ελέω εμπειρίας στον άπειρο Πλατανιά, ο πρώην επιθετικός του Ατρόμητου σημείωσε: «Όχι, δεν αισθάνομαι έτσι. Είμαστε δεμένη ομάδα και εγώ είμαι πιο παιδί από τα παιδιά. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, είσαι το ίδιο με τα παιδιά».

Τέλος, ο Αναστασάκος έσπευσε να αναφερθεί στην απώλεια του 16χρονου, Ζαχαρία Καραντωνάκη, αλλά και στον στόχο της ομάδας.

«Ηταν μεγάλο το σοκ για μας… Κουράγιο στην οικογένεια του. Να είναι καλά εκεί που βρίσκεται», είπε για τον νεαρό ποδοσφαιριστή της εφηβικής ομάδας του Πλατανιά που την περασμένη εβδομάδα άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Οσο για τον στόχο των Χανιωτών ήταν κατηγορηματικός. «Εμείς θέλουμε να παίζουμε για τη νίκη σε κάθε ματς και στο τέλος να δούμε τι θα γίνει…», είπε και κατέληξε: «Δεν γίνεται να σκεφτόμαστε από τώρα τι θα γίνει τον Μάιο, διότι θα χάσουμε την επόμενη Κυριακή».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook