Εννιακομματική βουλή, πάνω από 25% η αποχή

Εννεακομματική η επόμενη Βουλή, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον Σκάι και την «Καθημερινή». Πάνω από 25% η αποχή.

Πιο αναλυτικά, το προβάδισμα διατηρεί σταθερά η Νέα Δημοκρατία και ακολουθούν: «Δημοκρατική Αριστερά», ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, «Ανεξάρτητοι Έλληνες», «Χρυσή Αυγή» και «Οικολόγοι». Εκτός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης παραμένει η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο στόχος της αυτοδυναμίας παραμένει προς το παρόν άπιαστο όνειρο, καθώς η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρωτοπορία με 25%, ενώ το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου βλέπει, μέχρι στιγμής, την αυτοδυναμία με … τα κιάλια.

Δεύτερο κόμμα πίσω από τη ΝΔ διατηρείται η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη με 15,5%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ με 11,5%, το ΠΑΣΟΚ με 11%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου με 6,5%, ο ΛΑΟΣ με 4%, οι «Οικολόγοι» με 3,5, η «Χρυσή Αυγή» με 3%, η «Δημοκρατική Συμμαχία» με 2%, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, ενώ τα λοιπά κόμματα λαμβάνουν ποσοστό 5%.

Δημοφιλέστερος από τους πολιτικούς αρχηγούς παραμένει ο Φώτης Κουβέλης με 54%.
Ακολουθούν : Αλέξης Τσίπρας (37%), Ευάγγελος Βενιζέλος (30%), Αντώνης Σαμαράς (28%), Αλέκα Παπαρήγα (26%), Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Καρατζαφέρης (19%) και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου με 10% θετικές γνώμες και 89% αρνητικές.

Αξίζει να σημειωθεί η υψηλή δημοτικότητα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος με 49% υπολείπεται μόνον του Φώτη Κουβέλη που έχει 54%.
Ωστόσο, το 86% των πολιτών δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και μόνο 13% ικανοποιημένο.

Υπέρ της διενέργειας εκλογών τάσσεται –τέλος το 61% των πολιτών και το 67,5% δηλώνει ότι θα πάει για να ψηφίσει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook