Το σχέδιο της Αστυνομίας για τις παρελάσεις

Έντονοι προβληματισμοί επικρατούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τις επικείμενες παρελάσεις της 25ης Μαρτίου και τους διαδηλωτές που φαίνεται να ανασκουμπώνονται ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι. Πως έχουν τα πράγματα αυτή την στιγμή; Προς το παρόν, όλα τα ρεπό έχουν κοπεί για τους ένστολους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενεργοποιηθεί ακόμα και ο κοριός της […]

Έντονοι προβληματισμοί επικρατούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τις επικείμενες παρελάσεις της 25ης Μαρτίου και τους διαδηλωτές που φαίνεται να ανασκουμπώνονται ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Πως έχουν τα πράγματα αυτή την στιγμή;

Προς το παρόν, όλα τα ρεπό έχουν κοπεί για τους ένστολους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενεργοποιηθεί ακόμα και ο κοριός της ΕΥΠ.

Την ίδια στιγμή, «κλειστά χαρτιά» κρατούν παρατάξεις και οργανώσεις σε σχέση με το τι προτίθενται να κάνουν την επόμενη Κυριακή.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλη η δύναμη της Αστυνομίας θα βρίσκεται επί ποδός το Σαββατοκύριακο.

Η Αθήνα όπως και οι μεγάλες επαρχιακές πόλεις, είναι σε επιφυλακή συνεπώς, καθώς οι αστυνομικοί θα βρίσκονται κατά πόδας για τους εορτασμούς της επετείου.

Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι στους εορτασμούς αυτούς, και ειδικότερα στο Σύνταγμα, θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, πράγμα που ίσως είναι το κερασάκι στην τούρτα των διαδηλωτών οι οποίοι θα έχουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό μαζί.

Επειδή ακριβώς δεν θα είναι εύκολο να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα ανάμεσα σε επισήμους και συγκεντρωμένους, οι επιτελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζουν να δημιουργήσουν ένα ανθρώπινο τείχος, στο οποίο θα πάρουν θέση απλοί πολίτες που θα παρακολουθούν τη συγκέντρωση αλλά και οικογένειες στρατιωτικών.

Συνεπώς, το ανθρώπινο αυτό τοίχος θα προστεθεί με σκοπό να παίξει τον ρόλο της ασπίδας ανάμεσα σε όσους θέλουν να διαδηλώσουν και στους επίσημους, παρέχοντας ασφάλεια στους δεύτερους.

Ακόμα, παρόλο που οι έλεγχοι για γιαούρτια, αβγά και ζαρζαβατικά σε τσάντες δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, οι προληπτικές προσαγωγές αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό των ημερών – εδώ υπολογίζεται η βοήθεια του «κοριού» της ΕΥΠ.

Πηγή: now24.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook