Συνεχίζει στην πολιτική και μετά τις εκλογές ο Λουκάς Παπαδήμος;

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην πολιτική ο πρωθυπουργός της χώρας με συνέντευξη του στους Financial Times.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην πολιτική ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με συνέντευξη του στους Financial Times.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδήμος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ηγηθεί της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά και τις εκλογές ή να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον Υπουργό που θα αναλάβει μετά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «έχουμε περάσει το μισό της διαδρομής για την οικονομική ανάκαμψη, αν και η διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει περισσότερο» ενώ πρόσθεσε ότι «θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια. Με την προϋπόθεση ότι οι πολιτικές θα εφαρμοσθούν πλήρως, υπάρχει βάσιμος λόγος να πιστεύω ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει βαθμιαία από το δεύτερο μισό του 2013».

Τέλος, παραδέχτηκε πως η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερη εξωτερική βοήθεια εάν δεν καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές μέχρι το 2015.

Πηγή: now24.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook