O Ζαχαρίας Δοξαστάκης στον Athletic Radio 104,2

Την ύπαρξη επιχειρηματιών που οφείλουν στο Δήμο Χερσονήσου ποσά που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή Athletic Εμπιστευτικό και τον Μανώλη Αλεξάκη ο Δήμαρχος Χερσονήσου.

Ο κ. Δοξαστάκης τόνισε πως οι συνολικές οφειλές προς το Δήμο φτάνουν τα 17 εκ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου ποσού, αφορά χρέη ξενοδόχων και άλλων μεγάλων επιχειρηματιών, οι οποίοι δεν καταβάλουν όπως οφείλουν τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου.

Με την αποκάλυψη αυτή ο Δήμαρχος Χερσονήσου δίνει εξήγηση και για τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών στις οποίες προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες, παίρνοντας έτσι έστω και μ’ αυτόν τον… ανορθόδοξο τρόπο χρήματα οφειλετών, περιορίζοντας την μαύρη τρύπα.

‘’Ο νόμος μας δίνει αυτό το δικαίωμα. Εξαντλήσαμε κάθε άλλο τρόπο προκειμένου να λάβουμε μέρος των οφειλών, όμως σε κάποιες περιπτώσεις αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε κατασχέσεις’’ δήλωσε στον Athletic Radio 104,2 o Δήμαρχος Χερσονήσου.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ χρήματα δεσμεύτηκαν από τραπεζικούς λογαριασμούς 30 οφειλετών, κυρίως ξενοδόχων. ‘’Εάν δεν προχωρούσαμε τώρα με αυτή την πολιτική, πολλές από τις οφειλές επρόκειτο να διαγραφούν, καθώς φτάνουν την πενταετία’’ κατέληξε ο κ. Δοξαστάκης.

Για εκείνους που οφείλουν μικρότερα ποσά, ο Δήμος έχει ζητήσει ήδη από το Υπουργείο Οικονομικών να υπάρξει διαφορετική και πιο ελαστική αντιμετώπιση, που θα προβλέπει αποπληρωμή χρεών σε πολλές δόσεις και διαγραφή προσαυξήσεων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook