«Αδειάζει» την Ολ. Κεφαλογιάννη για τις «γουρούνες» ο Λ. Αυγενάκης

Για ανακολουθία λόγων και έργων κατηγορεί την Υπουργό Τουρισμό Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με το θέμα των τετράτροχων μηχανών μιλώντας στον Athletic Radio 104,2.

Η κα Κεφαλογιάννη είχε δεσμευθεί, σε συνάντηση της με τους κατοίκους του Δ. Χερσονήσου το περασμένο Φθινόπωρο, πως θα περάσει η αρμοδιότητα της αδειοδότησης καταστημάτων που ενοικιάζουν τα συγκεκριμένα οχήματα, στην τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να μπει μια τάξη, ωστόσο από το σχέδιο νόμου που έφτασε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η συγκεκριμένη παράγραφος έχει εξαφανιστεί.

«Ήρθε πλέον στην Βουλή το σχέδιο Νόμου, συζητήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων που περιλαμβάνει μία σειρά από διατάξεις και βελτιώσεις για το θέμα του τουρισμού όπου όλως τυχαίως έχει εξαφανιστεί η συγκεκριμένη παράγραφο για τα τετράτροχα. Δηλαδή είπαμε – ξείπαμε.

Δεσμευτήκαμε μεν στην θεωρία αλλά στις πράξεις κάτι δεν πήγε καλά» δήλωσε στην εκπομπή Athletic Εμπιστευτικό και τον Μανώλη Αλεξάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης εμφανώς ενοχλημένος από την εξέλιξη και συνεχίζει φωτογραφίζοντας την Όλγα Κεφαλογιάννη «όπως είχα πει τότε στο ξεκίνημα των προσπαθειών μου, στους τοπικούς φορείς των Μαλίων εάν για κάποιο λόγω δεν τα καταφέρουμε, θα ξέρουμε τουλάχιστον με ονοματεπώνυμο ποιος είναι υπεύθυνος και ποιος όχι. Ποιος κάνει πισω ή ποιος λέει και ποιος ξελέει ή άλλα λέει μπροστά και άλλα πίσω».

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι των Μαλίων και συνολικά του δήμου Χερσονήσου ”βράζουν”.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Αργυράκης δήλωσε «δυστυχώς, για μία ακόμα φορά η πολιτεία έμεινε στα λόγια. Δίνουν εδώ και 10 χρόνια υποσχέσεις γνωρίζοντας ότι είναι ένα πρόβλημα που υποβαθμίζει τουριστικά την περιοχή και όμως δεν δίνουν λύσεις. Απλά μένουν στα λόγια και στα θα».

Ένας οδηγός ταξί περιγράφει γλαφυρά την κατάσταση που επικρατεί με τις ”γουρούνες”. «Γίνονται πολλές συγκρούσεις και ευθύνονται οι οδηγοί των τετράτροχων. Συνέχεια είμαι εν κινήσει με τον φόβο να μην πέσει καμιά γουρούνα πάνω στα αυτοκίνητα μας. Έχουν σκοτωθεί ακόμα και άτομα, αλλά η πολιτεία δεν κάνει κάτι»

Όλοι γνωρίζουν πως εφόσον δεν γίνει και τώρα κάτι, ο τετράτροχος εφιάλτης θα μείνει για πάντα στην περιοχή, αποτελώντας το μόνιμο πρόβλημα κατοίκων και επαγγελματιών.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook