Με νέο λούκ σήμερα η εθνική μας

Με νέα πρόσωπα θα παρατάξει την Εθνική ομάδα ο Φερνάντο Σάντος στο σημερινό φιλικό κόντρα στη Ρουμανία (21:30 OTE SPORT 1).

Δύο νέα πρόσωπα αναμένεται να ντεμπουτάρουν με το εθνόσημο στο στήθος και πρόκειται για του Κώστα Γιαννούλη και Στέλιο Μαλεζά. Μάλιστα ο Φερνάντο Σάντος έκανε και ένα ιδιαίτερο μάθημα στον αριστερό μπακ του Ατρόμητου για το πώς θέλει να αγωνίζεται. Πιο συγκεκριμένα του ζήτησε να είναι προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα και να μην ανεβαίνει τόσο συχνά όσο το κάνει με τον Ατρόμητο.

Ο Γιαννούλης έχει βοηθήσει πολύ τον σύλλογο του επιθετικά, ωστόσο οι απαιτήσεις της Εθνικής ομάδας αλλά και το επίπεδο στο οποίο θα κληθεί να αγωνιστεί επιτάσσουν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού για τον ακραίο αμυντικό,  τον οποίο ο Σάντος θέλει να προωθείται όταν και αν του επιτρέπουν οι συνθήκες του αγώνα. Δε θέλει να ξεκινά από εκείνον η δημιουργία του παιχνιδιού όπως συχνά γίνεται στους Περιστεριώτες.


Από εκεί και πέρα, με δεδομένη την απουσία του Κώστα Χαλκιά λόγω γαστρεντερίτιδας, τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ενώ στο παιχνίδι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί και ο Στέφανος Καπίνο. Στο κέντρο της άμυνας παρτενέρ του Μαλεζά θα είναι ο Παπασταθόπουλος.

Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικού μέσου θα είναι ο Τζιόλης, ενώ εσωτερικός δεξιός χαφ θα παίξει ο Μάκος και αριστερός ο Καραγκούνης που αναμένεται να φτάσει τις 114 συμμετοχές. Αν δεν τα καταφέρει ο μέσος του Παναθηναϊκού τότε τη θέση διεκδικεί ο Θεοδωρίδης στην επανεμφάνισή του μετά από δέκα χρόνια.

Στην επίθεση όπως όλα δείχνουν δεξιά θα ξεκινήσει ο Κονέ, αριστερά ο Χαριστέας και στην ο κορυφή ο Λυμπερόπουλος χωρίς να αποκλείεται να δούμε εκεί τον Κώστα Μήτρογλου.

Δύο δικά μας παιδιά θα τεθούν αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος φορώντας τη φανέλα της Ρουμανίας. Πρόκειται για τον Λάζαρ  του ΠΑΟΚ και για τον πρώην άσο της Κάβαλας Μάριους Νικουλάε. Όσο για την εντεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Βίκτορ Πιτούρκα αυτή θα αποτελείται από τους: Λούνικ, Λούγκιν, Γκάμαν, Παπ, Ράντου, Κότσις, Νεάγκου, Λάζαρ, Τόρζε, Μαζίλου και Κίπσου.

Ομογενείς στο “Cashback Arena”
Στο γήπεδο που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση η Εθνική μας είχε αγωνιστεί και σε φιλικό με τη Βόρεια Κορέα λίγες μέρες πριν ταξιδέψει για τη Νότιο Αφρική. Το σκορ για την ιστορία είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 2-2 με τους Χαριστέα και Κατοσυράνη να σκοράρουν για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΕΠΟ στο Άλταχ αναμένεται να βρεθούν αρκετοί ομογενείς από την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία.

Στην ιστοσελίδα της Άλταχ φιλοξενήθηκε μικρής έκτασης αφιέρωμα για το φιλικό της Ελλάδας με τη Ρουμανία στο οποίο γίνεται ειδική αναφορά στους Καραγκούνη, Γκέκα, Χαριστέα και Κυριάκο Παπαδόπουλο.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook