Μόνος του ο Πρίτας

Την ίδια ώρα που η ομάδα του Άρη κινείται στους ρυθμούς του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Σάκης Πρίττας συνεχίζει να προπονείται μόνος του.

Ο Σάκης Πρίττας συνεχίζει ουσιαστικά να «πληρώνει» την δήλωσή του στην συνέντευξη της ιστοσελίδας της Super League για το πώς αισθάνεται με την αντιμετώπιση του Μίχαλ Πρόμπιερζ.

Για τον λόγο αυτό και ο έμπειρος διεθνής μέσος συνεχίζει όχι απλώς να παραμένει εκτός πλάνων του 39χρονου Πολωνού τεχνικού αλλά και να ακολουθεί το πρόγραμμα που του έχει εισηγηθεί μόνος του σε αντίθεση με τον Κώστα Καπετάνο που δεν είναι πια στο ίδιο καθεστώς όπως στις αρχές της εβδομάδας.

«Ο Πρίττας είναι ένας έμπειρος παίκτης, τον εκτιμώ, όμως το θέμα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πως πολύ δύσκολα μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά που ζητάω μέσα στο γήπεδο και στη φιλοσοφία που έχω.

Όλα τα υπόλοιπα και το τι θα επακολουθήσει θα τα δούμε εν καιρώ και από αγώνα σε αγώνα», δήλωσε ο Πρόμπιερζ στην κάμερα της ενώ όσον αφορά τον Κώστα Καπετάνο σημείωσε: «Όπως βλέπετε είναι μαζί μας και προπονείται», δείχνοντας πως τον υπολογίζει κανονικά.

Αυτό που παραμένει αδιευκρίνιστο από πλευράς του Πολωνού τεχνικού του Άρη που δεν έχει συμπεριλάβει τον Πρίττα σε κανένα από τα τρία παιχνίδια της παρουσίας του στον Άρη, και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να το κάνει, είναι γιατί δεν το έκανε έστω και στην αποστολή της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην πρώτη του παρουσία.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και αν είναι αλήθεια η φημολογία σύμφωνα με την οποία παραμονή της συγκεκριμένης αναμέτρησης ότι ρώτησε τον διεθνή μέσο: «Πότε θα είναι καλά το πόδι σου;». Δείγμα – σε ερώτημα που αν όντως έγινε – ότι είχε ενημερωθεί πως ο Πρίττας ήταν τραυματίας κάτι που δεν ίσχυε.

Από εκεί και πέρα το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πρόμπιερζ είχε αγωνιστική εικόνα του Πρίττα από τα παιχνίδια στο ξεκίνημα της περσινής αγωνιστικής περιόδου μεταξύ της τότε ομάδας του πολωνικής Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Πρίττας την περίοδο αυτή και με την αντιμετώπιση του Πολωνού τεχνικού της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχει κάθε λόγο να είναι και απόλυτα δικαιολογημένα στεναχωρημένος – και όχι τσαντισμένος – από την αντιμετώπιση που τυγχάνει και δεν μπορεί να δώσει καμία εξήγηση.

Αντιμετώπιση παραγκωνισμού που ξεκίνησε πριν από την δήλωσή του έμπειρου διεθνή μέσου στην ερώτηση που δέχθηκε της συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Super League και δεν είναι η πρώτη φορά στην διάρκεια της παρουσίας του στον Άρη.

Σε ένα διάστημα όπου σε κάθε αλλαγή προπονητή ήταν και όπως φαίνεται συνεχίζει να είναι αναγκασμένος να δίνει εξετάσεις για να αποδείξει την αξία του. Αυτήν που πριν από ενάμιση χρόνο το καλοκαίρι το 2010 τον είχανε φέρει στην αποστολή της Εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής μεταξύ των «εκλεκτών» του πρώην ομοσπονδιακού μας τεχνικού Ότο Ραχάγκελ.

Σε ένα διάστημα της παρουσίας του όποτε έχει αγωνιστεί με την φανέλα του Άρη και ειδικότερα την τελευταία διετία το ποσοστό νικών του Άρη και συνολικά θετικών αποτελεσμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλό σε αντίθεση με ότι ίσχυε σε περίπτωση απουσίας του.

Ένας Πρίττας που στο διάστημα της παρουσίας του στον Άρη δεν το έβαλε ποτέ κάτω και φρόντισε να είναι πάντα από τους πρώτους και που φρόντισε να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας της Θεσσαλονίκης αλλά και να στηρίξει τους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές της με την εμπειρία του και όχι μόνο.

Ένας Πρίττας που παρά την στεναχώρια του δεν έχει «πηδήξει από το καράβι» που λέγεται Άρης και δεν το έχει κάνει γιατί θεωρεί πως έχει θέση και δεν το είχε κάνει και πριν από δύο καλοκαίρια του 2009 όταν και είχε υπογράψει το νέο του τριετούς διάρκειας συμβόλαιο. Ούτε και έχει προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια εις βάρος της ΠΑΕ Άρης δείγμα της ώριμης στάσης του ακόμη και τώρα που αισθάνεται, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, τον άδικο παραγκωνισμό του.

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι συνεχίστηκε την Πέμπτη η προετοιμασία του Άρη για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (04/12, 19:30) με τον Πρόμπιερζ να μην υπολογίζει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στα πλάνα του και στον Κώστα Καζναφέρη.

Ο 24χρονος Έλληνας αμυντικός μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο γυμνάστηκε ξανά μόνος του με επικρατέστερο αντικαταστάτη του να είναι ο Μανόλης Παπαστεριανός και όχι ο Ντάρσι Νέτο για το δεξί άκρο της άμυνας.

Από εκεί και πέρα ο Πρόμπιερζ δείχνει να υπολογίζει για την επιθετική του γραμμή τον σκόρερ του Άρη στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη, τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, αλλά και τον Χαβιέ Ούμπιντεζ που εξέτισε την τιμωρία της μίας αγωνιστικής του από την αποβολή του στο νικηφόρο παιχνίδι του «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ πριν από δύο αγωνιστικές.

Σε μία μέρα όπου μόνος του έτρεξε ο Ελντίν Γιακούποβιτς ενώ εκτός πλάνων βρίσκονται επίσης οι τραυματίες Γιούριτσα Βράνιες, Γιώργος Κατίδης και Νάτσο Γκαρσία. Τέλος ο Μιχάλης Σηφάκης δεν κρύβει το πόσο ανυπόμονος είναι να φύγει το 2011.

«Καλό μήνα..! Φεύγει το 2011 σιγά σιγά. Να φύγει και να μην ξανάρθει.», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κρητικός διεθνής τερματοφύλακας του Άρη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook που την Κυριακή θεωρείται σίγουρο ότι θα βρίσκεται στις κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης» ωστε να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του στο κυνήγι της νίκης κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook