Σημαντικές αλλαγές στην αδειοδότηση προτείνει η Σούπερ Λίγκ!

Απαγόρευση μεταγραφών, αλλά όχι υποβιβασμό!

Έπειτα από το περυσινό φιάσκο στο οποίο εξελίχθηκε η προσπάθεια της ΕΠΟ να εφαρμόσει το πρόγραμμα αδειοδότησης της UEFA τα πράγματα φέτος αναμένεται ν’ αλλάξουν.

Φαίνεται ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί ν’ αντέξει άλλους υποβιβασμούς όπως ο περυσινός του Ηρακλή, ούτε την εφαρμογή των υψηλότερων κριτηρίων που προβλέπονται στο εγχειρίδιο για όλες τις ομάδες που θα παίξουν στη Σούπερ Λίγκα τη σεζόν 2012 – 2013.

Στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας την προσεχή Δευτέρα θα συζητηθεί το θέμα των αδειοδοτήσεων για την επόμενη σεζόν και σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθεί προς την ΕΠΟ να υπάρχουν τρεις ταχύτητες αδειοδότησης.

Η πρώτη θα αφορά τις ομάδες που θα παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι ομάδες αυτές είναι υποχρεωμένες να πληρούν τα αυστηρότερα κριτήρια που προβλέπονται στο εγχειρίδιο.

Η δεύτερη θα αφορά τις ομάδες που ήταν και παραμένουν στη Σούπερ Λίγκα. Γι’ αυτές τις ομάδες πιθανόν θα ισχύσουν τα «ελάχιστα δυνατά κριτήρια».

Η τρίτη ταχύτητα, τέλος, θα αφορά τις ομάδες που θα ανέβουν από τη Football League, στις οποίες ενδέχεται να δοθεί και περίοδος προσαρμογής στα ελάχιστα δυνατά κριτήρια.

Η τιμωρία για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια δεν θα είναι υποβιβασμός όπως πέρυσι, ούτε αφαίρεση βαθμών.

Για τις ομάδες που έχουν κερδίσει την έξοδο στην Ευρώπη η τιμωρία θα είναι ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για όσες ομάδες δεν πάρουν αδειοδότηση θα προταθεί η τιμωρία να είναι η απαγόρευση μεταγραφών.

Η διαδικασία ελέγχου θα γίνει πιθανότατα από την ΕΠΟ, αφού η Σούπερ Λίγκα δεν φαίνεται πρόθυμη να την αναλάβει.

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook