Νίκη-ανάσα ο ΠΑΟΚ 3-1 τον Ατρόμητο!

Mεγάλη νίκη για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι!

Σε ένα πολύ ωραίο ματς που είχε πολλά γκολ και μεγάλη αγωνία μέχρι το φινάλε, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 του Ατρόμητου στην Τούμπα για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά από δύο «γκέλες». Αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο ο Σαλπιγγίδης κατά την αντικατάστασή του…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, επέβαλε τον ρυθμό του. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Βιεϊρίνια έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, δοκίμασε το σουτ με τον Ιτάνζ να πέφτει και να απομακρύνει την μπάλα.

Στο 9′, ο Αθανασιάδης έστρωσε στον Σαλπιγγίδη, αλλά το σουτ πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ιτάνζ είπε «όχι» σε σουτ του Αθανασιάδη.

Η πρώτη φάση για τον Ατρόμητο ήρθε στο 12′, με τον Επστάιν να πλαγιοκοπεί αλλά το σουτ που δοκίμασε από πλάγια θέση, μπλόκαρε ο Κρέσιτς.

Στο 14′, ο Γκαρσία εκτέλεσε απευθείας το φάουλ αλλά ο Ιτάνζ έδιωξε με τα πόδια, αλλά δεν έγινε το ίδιο πέντε λεπτά αργότερα, στο 19′, όταν ο Λίνο αυτή τη φορά εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή και ήταν πιο εύστοχος στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 28′, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ζουέλα τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Αθανασιάδη, με το διαιτητή να μην βλέπει τη φάση, αλλά με υπόδειξη του βοηθού, έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια ο οποίος έκανε το 2-0.

Στο 40′, ο Επστάιν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια και στο 43′, μετά από ωραία ενέργεια ο Μήτρογλου έκανε το σουτ με την μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έριξε τον ρυθμό του, αλλά ο Ατρόμητος τον ανέβασε και κατάφερε να μειώσει…

Στο 60′, έγινε το 2-1, με ωραίο πλασαριστό σουτ του Μπρίτο έξω από την περιοχή που νίκησε τον Κρέσιτς.

Στο 74′, ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλη ευκαιρία  να σημειώσει και άλλο γκολ, όταν ο Γεωργιάδης που είχε περάσει στον αγώνα στην θέση του Σαλπιγγίδη έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ιτάνζ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 87′, ο Ατρόμητος έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Επστάιν η μπάλα πέρασε από όλους έσκασε στο έδαφος και πριν περάσει την γραμμή του τέρματος, ο Κρέσιτς εντυπωσιακά απέκρουσε σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 93′ ο ΠΑΟΚ έφτασε στο τελικό 3-1, όταν Ίβιτς έδωσε στον Βιεϊρίνια, αυτός έκανε ωραία πάσα – τακουνάκι στον Αθανασιάδη και ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Ιτάνζ.

Κίτρινες: Μαλεζάς – Μπάλλας, Πίτου Γκαρσία, Σφακιανάκης, Μήτρογλου

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ (91′ Άριας), Σαλπιγγίδης (69′ Γεωργιάδης), Φωτάκης (73′ Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ζουέλα, Τόμας, Γιαννούλης (46′ Σφακιανάκης), Μπάλλας, Πίτου Γκαρσία (53′ Αναστασάκος), Μπρίτο (85′ Μακρής), Τάτος, Επστάιν, Μήτρογλου.

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook