Πανιώνιος-ΠΑΟ 1-2

Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου στη Νέα Σμύρνη… έκλεισε με τους Λέτο και Κατσουράνη την κακή παρένθεση του «Κλεάνθης Βικελίδης» και με τη νίκη του 2-1 επί του Πανιωνίου απέδειξε πως είναι και πάλι υγιής!

«Θέληση, πάθος, ταχύτητα»…

…αυτά ζήτησε -και έβλεπε μέχρι το δεύτερο ημίχρονο…- όταν αναλάμβανε τον Πανιώνιο ο Άκης Μάντζιος (παραμονή της σπουδαίας νίκης επί του Άρη), αυτά ΔΕΝ είχε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του πρώτου 45λέπτου στη Νέα Σμύρνη. Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν πολύ ζωηρά στο παιχνίδι και άρχισαν να… τσιγκλάνε από την αρχή τους «πράσινους», που, άνευ λόγου και αιτίας, τους έδωσαν χώρο, και το πλήρωσαν.

Μία πολύ κακή αντίδραση, συνολικά, της άμυνας του «τριφυλλιού» στο 8′ έφερε τον Κούτσι αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή του Καπίνο να παίρνει την κεφαλιά και τον Σκέμπρι να… αρπάζει το ριμπάουντ από την απόκρουση του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και να ανοίγει το σκορ!

Από εκεί και πέρα και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η εικόνα του ματς ήταν: ένας Παναθηναϊκός που προσπαθούσε να φτάσει στην περιοχή του Ελευθερόπουλου, αλλά που έπεφτε πάνω σε έναν εξαιρετικό Ρόκα, ο οποίος, μπροστά από την κυανέρυθρη άμυνα… σκούπιζε τα πάντα, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να γίνονται απειλητικοί μόνο με μακρινά σουτ -με εξαίρεση εκείνα των Κουίνσι και Ζέκα.

Μια άλλη ιστορία…

Τελείως διαφορετική… ιστορία ήταν το δεύτερο ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη. Οι -πιο πεισμωμένοι- «πράσινοι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους (χωρίς, βέβαια, αυτή να φτάσει τα υψηλά στάνταρ της… προ-Άρη περιόδου), «εγκαταστάθηκαν» στην περιοχή του Πανιωνίου, που ήταν η σειρά του να μείνει, ανεξήγητα, τόσο πίσω και να δώσει χώρο στους «πράσινους» και χωρίς να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία, έδειχναν ικανοί να φέρουν το ματς στα ίσα.

Όπως και έγινε, τελικά, έστω κι αν χρειάστηκε η… άσπρη βούλα! Ο Κβιρκβέλια ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Λέτο στη μεγάλη περιοχή, ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 1-1 στο 62′!

Αφού πέρασε ένα πεντάλεπτο όπου ο Πανιώνιος ανέβηκε και προσπάθησε να αναλάβει την πρωτοβουλία, το «τριφύλλι»… επανήλθε, πίεσε και στο 74′ πέτυχε την ολική ανατροπή, με τον Κατσουράνη να νικάει, με διπλή προσπάθεια, τον Ελευθερόπουλο!

Αυτό ήταν και το… τελειωτικό χτύπημα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, που προσπάθησε να πάρει, έστω, το βαθμό της ισοπαλίας στο τέλος, αλλά η ηρεμία του Παναθηναϊκού δεν της το επέτρεψε. Οι «πράσινοι» κράτησαν το 2-1 και μια σπουδαία νίκη… κλείνοντας την κακή παρένθεση της ήττας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και αποδεικνύοντας πως… ανάρρωσαν πλήρως από αυτήν!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook