Aκόμα βάζει ο Πάντελιτς….

Ο Ολυμπιακός έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Μάρκο Πάντελιτς που πέτυχε τέσσερα γκολ, πέρασε σαν σίφουνας από την Κέρκυρα επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 4-0.

Οι “ερυθρόλευκοι” παρά τις πολλές απουσίες, ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο και με τον Πάντελιτς να αξιοποιεί τις πάσες των Φετφατζίδη, Μιραλάς σημείωσε χατ τρικ σε 31 λεπτά.

Στο 25′ ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Μιραλάς.  Εκπληκτικές επεμβάσεις πραγματοποίησε ο Μέγιερι ο οποίος κράτησε τον Ολυμπιακό όταν χρειάστηκε.

Οι πρωταθλητές έχουν την δυνατότητα την Τετάρτη νικώντας και το Λεβαδειακό στη Λιβαδειά, στον εξ αναβολής αγώνα για την 2η αγωνιστική να περάσουν μόνοι πρώτοι στο βαθμολογικό πίνακα.

O Χάβι Γκράθια  παρέταξε την ομάδα της Κέρκυρα με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια το Γκαλίνοβιτς, στην άμυνα αριστερά τον Κοντοδήμο, κεντρικό δίδυμο τους Μαϊστόροβιτς, Βενέτη και δεξιά το Γκουστάβο. Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικών χαφ ο Χάμπλ με τον Γραμμόζη, μπροστά τους ο Οσμάν, στα άκρα οι Αγρίτης, Καλαντζής και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωάννου.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε σχήμα με πάρα πολλές αλλαγές λόγω των πολλών τραυματιών που είχε ο Ολυμπιακός.
Με σύστημα 4-2-3-1 οι ερυθρόλευκοι και το Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα τον Τοροσίδη, κεντρικό δίδυμο τον Παπάζογλου με τον Μαρκάνο και δεξιά το Μοδέστο. Στα χαφ Ορμπάιθ και Μανιάτης σε ρόλο αμυντικών μέσων, ο Φετφατζίδης μπροστά τους σαν επιτελικό χαφ με τον Αμπντούν δεξιά, το Μιραλάς αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης τον Πάντελιτς.

Παρά τις πάρα πολλές απουσίες και τις αλλαγές που είχε στο αρχικό του σχήμα, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να καθαρίσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε την υπόθεση νίκη.
Ο ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά με πρέσινγκ στα ? του γηπέδου, μεταφέροντας από την αρχή το παιχνίδι στα καρέ της Κέρκυρας.

Η υπεροχή των πρωταθλητών καρποφόρησε μόλις στο 10ο λεπτό. Ύστερα από κάθετη μπαλιά του Φετφατζίδη, ο Πάντελιτς βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς και με σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρα ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό.
Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Ολυμπιακού που συνέχισαν να αγωνίζονται σε υψηλό ρυθμό και στο 18′ διπλασίασαν τα τέρματα τους  με δράστη και πάλι το Μάρκο Πάντελιτς.

Ο Τοροσίδης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά της περιοχής, η μπάλα χτύπησε στον Μαϊστόροβιτς και πήρε ύψος. Ο Σέρβος επιθετικός αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 0-2.
Στο 25′ οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν τρία τα τέρματα τους.

Ο Μίχος τράβηξε τον Μοδέστο από τη φανέλα μέσα στην περιοχή ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα αλλα ο Μιραλάς νικήθηκε από το Γκαλίνοβιτς. Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης η Κέρκυρα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να μειώσει όταν ο Μέγιερι απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ιωάννου από τη μικρή περιοχή.

Ότι δεν κατάφερε στο 25ο λεπτό ο Μιραλάς το πέτυχε στο 31′ ο Πάντελιτς ο οποίος σημείωσε το τρίτο του προσωπικό γκολ πετυχαίνοντας ένα ολοκάθαρο χατ τρικ, δηλαδή τρία γκολ συνεχόμενα και σε ένα ημίχρονο.
Ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια ο Φετφατζίδης, τροφοδότησε τον Μιραλάς στα αριστερά. Ο Βέλγος μπήκε στην περιοχή και έβγαλε τη συρτή παράλληλη σέντρα και ο Πάντελιτς ο οποίος ήταν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 0-3.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πετύχει και αλλά γκολ σε αυτό το εντυπωσιακό πρώτο 45λεπτο όπως βέβαια και οι γηπεδούχοι οι οποίοι σε κάποιες από τις αντεπιθέσεις τους έπιασαν ανοργάνωτη την άμυνα των ερυθρολεύκων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Κέρκυρα να πιέζει και να πλησιάζει πολύ κοντά στο γκολ στο 49ο λεπτό
Ύστερα από τη σέντρα του Γκουστάβο από δεξιά, ο Ιωάννου στην καρδιά της άμυνας, έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μέγερι εκπληκτικά απόκρουσε και στέρησε για ακόμα μια φορά  από τον επιθετικό των Φαιάκων το γκολ.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να κατεβάζει στροφές και ο Βαλβέρδε έκανε στο 55′ και στο 59′ τις δυο αλλαγές του με το Χαβίτο να μπαίνει στη Θέση του Ορμπάιθ και να παίζει όπως και με τη Δόξα δεξί μπάκ με το Μοδέστο να πηγαίνει στα χαφ, ενώ και ο Μόνχε πέρασε στη θέση του Αμπντούν που για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του προπονητή του.

Οι αλλαγές το μόνο που δεν πτόησαν ήταν τον Πάντελιτς, ο οποίος έχοντας ποσοστό ευστοχίας που θα ζήλευαν και μπασκετμπολίστες, σκόραρε για 4η φορά στο ματς.
Ο Μιραλάς εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Σέρβος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 0-4 για τον Ολυμπιακό.

Μετά και το τέταρτο γκολ, οι ερυθρόλευκοι έριξαν ακόμα περισσότερο το ρυθμό τους καθώς τα λεπτά που ακολουθούσαν είχαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα ενώ την Τετάρτη οι Πειραιώτες δίνουν έναν ακόμα αγώνα, με το Λεβαδειακό για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έναν αγώνα που αν τον κερδίσουν θα σκαρφαλώσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)
Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Σταθόπουλος (Ηλείας)

Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Κοντοδήμος (21′ Μίχος), Μαϊστόροβιτς, Βενέτης, Γκουστάβο, Χαμπλ (46′ Τσίγκας), Οσμαν, Γραμμόζης, Αγρίτης, Καλαντζής (62′ Γιάντσης), Ιωάννου.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Μοδέστο, Ορμπάιθ (55′ Χαβίτο), Μανιάτης, Φετφατζίδης, Αμπντούν (59′ Μόνχε), Μιραλάς (66′ Ποτουρίδης), Πάντελιτς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook