Λεβαδειακος-ΟΣΦΠ 0-4

Μετά την τεσσάρα στην Κέρκυρα, ο Ολυμπιακός έριξε άλλα τόσα (4-0) στην Λιβαδειά και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Έτσι έπαιξαν

Με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να επιστρέφει στο βασικό σχήμα, οι λύσεις του Βαλβέρδε ήταν περισσότερες και κόντρα στον Λεβαδειακό δεν έγιναν αλχημείες. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Μπάλας Μέγιερι, στο δεξί άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Τοροσίδης, Παπάζογλου και Αβραάμ Παπαδόπουλος το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά φέτος, ενώ ο Μαρκάνο ήταν στα αριστερά.

Οι Μανιάτης, Μοντέστο οι δύο αμυντικοί μέσοι, ενώ ο  Φετφατζδης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σε ρόλο επιτελικού μέσου. Μιραλάς στα δεξιά και Μόνχε στα αριστερά, με τον Πάντελιτς να είναι στην κορυφή.

Στον αντίποδα, οι Βοιωτοί παρουσιάστηκαν με τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, στην άμυνα οι Μαχαίρας, Αλεξίου, Λισγάρας και Κουτσόπουλος. Στον άξονα οι Ιώαννου και Βιάνα, δεξιά  ο Σάντσες, αριστερά ο Γκρμπιτς και ο Μπεγκόνια  πίσω από τον Ζουρούδη.

Τεσσάρα στην… 100αρα!

Τα τέσσερα γκολ στην Κέρκυρα αποτέλεσαν τονωτική ένεση, τα «γκάζια» του Βαλβέρδε για την αμυντική λειτουργία έπιασαν τόπο και ο Ολυμπιακός μπήκε με την ίδια φόρα όπως πριν τρεις ημέρες στο νησί των Φαιάκων για να φτάσει κορυφή, αλλά να κάνει και δώρο, στον Βάσκο τεχνικό.  Ο Βάσκο συμπλήρωσε 100 ματς στον πάγκο των Πειραιωτών και οι παίκτες του ήθελαν σε έναν τόσο σημαδιακό αριθμό να μην τον αφήσουν με το… παράπονο!

Οι Βοιωτοί διαμαρτύρονται για το οφσάιντ του Γκρμπιτς στο 8′ και μετά… κατηφόρα. Μοντέστο – Μανιάτης πήραν τον έλεγχο στο κέντρο και η τετράδα μπροστά προκαλούσε μόνο «πονοκεφάλους» στην άμυνα του Λεβαδειακού. Έτσι, στο 9′ οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ, με τον… συνήθη ύποπτο, τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος έπειτα από εξαιρετική κούρσα του Μοντέστο ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ και έφτασε τα εννέα τέρματα στο πρωτάθλημα.

Μόνχε και Μιραλάς από τα άκρα απειλούσαν διαρκώς και στο 16′ με εξαιρετική συνεργασία ο Βέλγος έσπασε τη… γκίνια των δυο τελευταίων αγώνων διπλασιάζοντας τα τέρματα του Ολυμπιακού, σφραγίζοντας τη νίκη, στέλνοντας παράλληλα την ομάδα του στην κορυφή.

Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και περισσότερο να σπάσουν τον άξονα του αντιπάλου για να απειλήσουν και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το πρώτο σουτ έγινε στο 30′(!) από τον Βιάνα! Ο Φετφατζίδης έδειξε να έχει πάρει τα πάνω του, όμως το… πάρτι ήταν του Μιραλάς. Στο 39′ με σουτ έξω από την περιοχή και αφού κινήθηκε ανενόχλητος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο του Ολυμπιακού.

Χατ τρικ και ο Μιραλάς!

Την δόξα του Πάντελιτς… ζήλεψε ο Βέλγος φορ και ό,τι έκανε στο γήπεδο του έβγαινε. Ο Μιραλάς έψαχνε το χατ τρικ και του βγήκε στο 59′, όταν από σουτ του Φετφατζίδη, πήρε το ριμπάουντ και με ψαλίδι δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κυριακίδη. Το 4-0 έριξε τον ρυθμό ακόμα περισσότερο, ο Βαλβέρδε έκανε τρεις αλλαγές, με τον Παπαδόπουλο να πονά στην γάμπα και τον πρωταγωνιστή του αγώνα να ξεκουράζεται,. Ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να αλλάξει μπαλιά και αν κάτι έχει να θυμάται από το ματς την κεφαλιά του Ναπολεόνι στο 69′.

Πηγη: gazzetta

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook