Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός και περιμένει…

Θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του αγώνα ΟΦΗ – Πανσερραϊικός.

Με τέσσερα γκολ στον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας (4-0).

Πάντελιτς λαμπρός τον οδηγεί τον Ολυμπιακό στον τελικό, αφού ο Σέρβος είναι ο… μόνιμος σκόρερ του Κυπέλλου. Και όχι μόνο.

Το πρώτο του Σέρβου ήρθε νωρίς με απευθείας εκτέλεση φάουλ (σκοράρει κι έτσι). Πριν, όμως, ο Πανιώνιος φωνάζει δικαίως για καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε στον Κούτσι μετά από μαρκάρισμα του Α.Παπαδόπουλου (ήταν ξεκάθαρο και στο ριπλέι), έτσι για να μείνουμε στη διαιτητολαγνεία των ημερών.

Το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού επηρέασε για κάποια λεπτά τον Πανιώνιο, αλλά και τους Πειραιώτες. Ισως να επαναπαύτηκαν στο 1-0 με αποτέλεσμα η ομάδα του Μάντζιου να βγει μπροστά και να ψάξει τον τρόπο να απειλήσει. Το κατάφερε στη σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με τον Κούτσι στο 40ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Φουστέρ, ο οποίος απώλεσε μεγάλη ευκαιρία μετά από εξαιρετική πάσα του Αμπντούν, να κάνει το 2-0. Λίγο αργότερα τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Ντιόγκο. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε το 3-0 στο 79ο λεπτό. Το 2-0; Ποιος άλλος; Ο Πάντελιτς στο 65′.

Τα πράγματα, πλέον, είχαν τελειώσει και η ομάδα του Βαλβέρδε είχε κλειδώσει την πρόκριση. Αυτό που έμενε ήταν το τελικό σκορ. Αυτό το διαμόρφωσε λίγο πριν το τέλος ο Αμπντούν, ο οποίος ουκ ολίγες φορές αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του “Γ.Καραϊσκάκης”.

Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή του πιτσιρικά Λυκογιάννη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του και “έκλεψε” και αυτός το χειροκρότημα. Αντικατέστησε τον Πάντελιτς, ίσως γι’ αυτό.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Φουστέρ (60′ Ντιόγκο), Φετφατζίδης (46′ Μοδέστο), Πάντελιτς (83′ Λυκογιάννης).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Αυλωνίτης, Όμο, Κουλουχέρης (68′ Μενδρινός), Σιόβας, Κούρντι, Ρόκας, Σάμαρης (84′ Αναστασόπουλος), Κούτσι, Οκόγιε, Σκέμπρι (76′ Ρόβας).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook