«Η καλή αμυντική λειτουργία, όπλο του φετινού ΟΦΗ»

Ο Γιάννης Πετράκης μίλησε στον Athleticradio 104,2 για το ντέρμπι Εργοτέλης-ΟΦΗ, τα παιχνίδια ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και Αρης-Εργοτέλης, αλλά και την προσπάθεια που γίνεται στον ΑΟΧανιά

Η καλή οργάνωση στο παιχνίδι και η αμυντική λειτουργία της ομάδας, είναι τα μεγάλα όπλα του φετινού ΟΦΗ όπως τονίζει στον Athleticradio 104,2 o Γιάννης Πετράκης. Ο προπονητής του ΑΟΧανιά, παλαίμαχος παίκτης και προπονητής του ΟΦΗ, παρακολούθησε το παιχνίδι  Εργοτέλης-ΟΦΗ στο Παγκρήτιο στάδιο και κατέθεσε τις εντυπώσεις του για τις δυο ομάδες, μιλώντας παράλληλα  και για τα επόμενα παιχνίδια το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και το Αρης-Εργοτέλης. Ο έμπειρος τεχνικός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στο γήπεδο του Athletic» με τον Γιώργο Κορτσιδάκη και οι αναφορές του είχαν ενδιαφέρον…

Για το παιχνίδι Εργοτέλης-ΟΦΗ:

«Για μένα είναι πολύ σπουδαίο,  ότι το παιχνίδι έγινε σε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Το κλίμα ήταν καλό και πολιτισμένο.  Αγωνιστικά ήταν μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΟΦΗ ότι κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκόρ και μάλιστα σε ένα σημείο που δεν φάνηκε να είναι καλύτερος ή να έχει τον έλεγχο στο παιχνίδι.Από ένα λάθος των σέντερ μπάκ, ευνοήθηκε ο Παπουλής και σκόραρε. Από εκεί και μετά βέβαια πρέπει να πώ ότι ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι. Στηρίχθηκε στο μεγάλο του όπλο που είναι η καλή αμυντική λειτουργία. Η καλή του οργάνωση στο παιχνίδι. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το μυστικό του φετινού ΟΦΗ. Ο Εργοτέλης δεν είχε καθαρό μυαλό και ορθή σκέψη σε αυτό που αντιπαρέταξε ο ΟΦΗ. Δεν είχε λύσεις στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ. Και ήταν φυσικό επακόλουθο για μένα η εξέλιξη του παιχνιδιού και το αποτέλεσμα».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι:

«Ο ΟΦΗ και με τη Δόξα Δράμας που τον είδα, πάλι το ίδιο πλάνο είχε. Τακτοποιημένος αμυντικά, όχι παιχνίδι κυριαρχίας, περιμένει να βρεί τη στιγμή για να χτυπήσει. Το πιο σπουδαίο είναι το αποτέλεσμα. Και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή για την πορεία που έχει κάνει φέτος αυτή η ομάδα. Υπολογίζοντας και τα προβλήματα που έχει, την προετοιμασία του καλοκαιριού και το πώς αυτή έγινε.Η στατιστική δεν λέει την αλήθεια στο ποδόσφαιρο. Ο Εργοτέλης είχε την κατοχή της μπάλας. Μετράει όμως το αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ έχει βρεί τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα. Το ποδόσφαιρο που παίζει δεν είναι θεαματικό, δεν είναι ποδόσφαιρο κυριαρχίας και δημιουργίας. Το πιο σπουδαίο είναι τα αποτελέσματα. Αλλωστε από αυτό κρινόμαστε όλοι».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από το θέαμα των δυο ομάδων:

“Αν ο Εργοτέλης σκόραρε πρώτος, γεγονός που πιθανόν να ωθούσε τον ΟΦΗ να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, ίσως να είχαμε ένα πιο θεαματικό παιχνίδι. Εγινε ένα σφιχτό ματς, χωρίς πολλές φάσεις, που δεν θα το θυμόμαστε για την ποιότητα του”.

Για το παιχνίδι ΟΦΗ-ΠΑΟΚ:

«Ο ΟΦΗ πιστεύω ότι με τη νίκη επί του Εργοτέλη, έχει αβαντάζ και άνεση να  διαχειριστεί και πάλι όπως θέλει το παιχνίδι, στηριζόμενος στην καλή του αμυντική λειτουργία. Ο ΠΑΟΚ έχει πίεση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Εχει και απουσίες. Θεωρώ ότι αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, κάποια ατυχία στο παιχνίδι, ο ΟΦΗ ξεκινάει από μια καλή αφετηρία το παιχνίδι. Να γίνει και πάλι μια καλή διαχείριση του παιχνιδιού, που πιστεύω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά πάνω σε αυτό. Βλέπω κάτι θετικό για τον ΟΦΗ και σε αυτό το παιχνίδι. Και επαναλαμβάνω έχει το πλεονέκτημα να το διαχειριστεί καλά το παιχνίδι».

Για το παιχνίδι Αρης-Εργοτέλης:

«Για τον Εργοτέλη μας έχει δείξει ότι όταν έχει κάποια επαναλαμβανόμενα κακά αποτελέσματα βρίσκει τον τρόπο και βγαίνει από την κρίση. Ο Αρης κέρδισε στην Ξάνθη, θα έχει κεκτημένη ταχύτητα και λίγη υπεροψία. Εκτός έδρας ο Εργοτέλης έχει καλύτερη εικόνα με τον τρόπο που παίζει. Παίρνει πιο εύκολα αποτέλεσμα όταν δεν έχει τον πρώτο ρόλο στο παιχνίδι».

Για την προσπάθεια που γίνεται στον ΑΟΧανιά:

«Στα Χανιά γίνεται μια σπουδαία προσπάθεια. Δυσκολίες οικονομικές έχουμε, όπως υπάρχουν παντού. Εχουμε φτιάξει μια ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και πολλά παιδιά που είναι κάτω των 22 ετών. Μας λείπει η εμπειρία, αλλά θα το παλέψουμε. Υπάρχει ταλέντο και μια καλή βάση για τα επόμενα χρόνια. Η ομάδα μπορεί να προχωρήσει. Στα Χανιά υπάρχει δυναμική.Ο στόχος είναι να κάνουμε μια καλή ομάδα και όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αυτός είναι ο στόχος. Η ομάδα θέλει χρόνο και υπομονή. Εχει μπεί μια βάση και γίνεται καλή δουλειά»

 

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook