Συμφώνησαν σε όλα οι πολιτικοί αρχηγοί

Για συμφωνία των πολιτικών αρχηγών «σε όλα» κάνουν λόγο εδώ και λίγη ώρα καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές.

«Υπάρχει, πλέον, συμφωνία και στο θέμα των συντάξεων και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει τη δυνατότητα να τη μεταφέρει στις Βρυξέλλες, στη συνεδρίαση του Eurogroup», αναφέρουν.

Τα μηνύματα από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες βάρυναν στην τελική στάση των αρχηγών. Ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε αντιμέτωπος με το δίλλημα να αναλάβει την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας. Το υπογράμμισαν από το πρωί με δηλώσεις τους και συνεργάτες του πρωθυπουργού και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών. Οι δανειστές δεν ήταν διατεθειμένοι να ανεχθούν μαύρες τρύπες και γκρίζες ζώνες στη συμφωνία.

Στο τραπέζι μπήκε και η κατάρρευση της κυβέρνησης. Η λέξη εκλογές ανέβηκε στην πολιτική ατζέντα ενώ οι βουλευτές στη Βουλή απειλούν με καταψήφιση της συμφωνίας. Προ αυτού του κινδύνου υπήρξε νέος κύκλος τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον Λουκά Παπαδήμο.

Συμφώνησαν 300 εκ. ευρώ να περικοπούν από κύριες και επικουρικές συντάξεις και άλλα τόσα από άλλες δαπάνες του κράτους. Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς πρέπει τώρα να συγκαλέσουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες για να διασφαλίσουν ότι η συμφωνία θα περάσει. Αρχικά ως ένα άρθρο και μετά από 15 μέρες στην αναλυτικής της μορφή, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook