Στην λύση του δανείου προχωρά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Με εγγυητή τον Αδαμάντιο Πολέμη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal» οι διοικούντες του «τριφυλλιού» έχουν πάρει την απόφαση να καταφύγουν στην λύση του δανείου, πιθανότατα από τράπεζα του εξωτερικού. Εγγυητής θα μπει ο Αδαμάντιος Πολέμης, ο οποίος φέρεται να είναι σε επαφές με τον Δημήτρη Γόντικα ώστε να βρουν και τους τρόπους αποπληρωμής του δανείου.

Βασική προτεραιότητα βέβαια είναι να προλάβουν οι «πράσινοι» την… UEFA, στην οποία απολογούνται στις 23 Φεβρουαρίου.

  • Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal» οι άνθρωποι της διοίκησης του Παναθηναϊκού κατέληξαν στην λύση του δανείου για τρεις λόγους:

1. Τα χρήματα της ΑΜΚ δεν θα έχουν μπει μέχρι τον Μάρτη, ενώ αυτή τη στιγμή οι πράσινοι καίγονται για ρευστό. Υπενθυμίζουμε ότι οι πράσινοι στις 23 Φεβρουαρίου θα απολογηθούν στην ΠΕ της ΟΥΕΦΑ και εκεί θέλουν να παρουσιαστούν έχοντας τουλάχιστον τακτοποιήσει τις περσινές οφειλές ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

2. Πέρα από την αποπληρωμή του συγκεκριμένου χρέους οι πράσινοι θέλουν να παρουσιάσουν στην ΟΥΕΦΑ έναν ολοκληρωμένο φάκελο με το πλάνο αποπληρωμών τους. Τον Φεβρουάριο θα έχουν τριπλασιαστεί οι φετινές οφειλόμενες δόσεις των συμβολαίων και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θέλουν να παρουσιάσουν ένα πλάνο συνολικής εξυγίανσης των οικονομικών ενόψει και της νέας απολογίας τους στην UEFA την 31η Μαρτίου.

3. Στόχος των ιθυνόντων των πρασίνων είναι να δοθεί και ένα σημαντικό κομμάτι των οφειλομένων προς τους ποδοσφαιριστές λίγο πριν τα ντέρμπι που θα κρίνουν πολλά στην υπόθεση τίτλος.

Στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη αναμένεται να οριστεί η τιμή της μετοχής για την ΑΜΚ. Όπως όλα δείχνουν εκείνη θα είναι στις απαιτήσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου, δηλαδή στις 0.33 ευρώ, με τον «Mr Mig» να αναμένεται να τοποθετηθεί μέσω επιστολής του, η οποία θα μεταβιβαστεί στα μέλη του Δ.Σ.

Ακόμα ένα θέμα που θα συζητηθεί, είναι η εξασφάλιση δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ (το λιγότερο) με εγγυητή τον Αδαμάντιο Πολέμη ώστε να υπάρχουν λεφτά στα ταμεία εν όψει της απολογίας στην UEFA στις 23 Φεβρουαρίου.

Τέλος, για την Τρίτη είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στη Βουλή η ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου ενώ μια μέρα αργότερα θα τεθεί προς ψήφιση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την είσοδο των Σαουδαράβων υποψήφιων επενδυτών στην «πράσινη» ΠΑΕ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook