Αποθέωση για Κάρολ

Εάν είστε εξοικειωμένοι και πολύ περισσότερο φαν του twitter, τότε θα γνωρίζετε τι σημαίνει πως το όνομα Κάρολ ήταν ένα από τα WorldWide trends κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ρούμπιν Καζάν.

Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό σημαίνει πως το όνομα του τερματοφύλακα των Πειραιωτών αναφέρθηκε ταυτόχρονα από τόσους πολλούς ανθρώπους που έγινε ένα από τα «πιο συζητημένα θέματα» εκείνης της ώρας. Αναμενόμενο.

Μπορεί ο Φουστέρ να έβαλε το γκολ, αλλά αυτός που «έκλεψε το χειροκρότημα» ήταν ο Ρόι Κάρολ. Ο Βορειοιρλανδός γκολκίπερ έκανε το πιο εντυπωσιακό ντεμπούτο που θα μπορούσε να κάνει.

Μπήκε, χωρίς καν ζέσταμα, στην θέση του Μέγιερι που αποβλήθηκε από το ματς και κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Νάτσο διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Εδώ φάνηκε λοιπόν και η λογική της συγκεκριμένης μεταγραφής.

Οταν ο βασικός σου τερματοφύλακας είναι ένας νεαρός παίκτης όπως ο Μέγιερι, τότε είναι λογικό πως στον πάγκο θέλεις έναν παίκτη με εμπειρία που να μπορεί να διαχειριστεί ψύχραιμα οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση.

Αυτό ακριβώς πρόσφερε ο 34χρονος παίκτης, αυτό πρόσφερε και στο ματς με την Ρούμπιν και φυσικά δικαίωσε απόλυτα αυτούς που τον επέλεξαν στην θέση του Κοστάντσο.

Αυτό που μετράει σε κάθε μεταγραφή δεν είναι το τι χρήματα ξοδεύτηκαν ή αν ο παίκτης που αποκτήθηκε ήρθε από τον ΟΦΗ ή την Μάντσεστερ. Αυτό που μετράει είναι η μεταγραφή να έχει λογική και του Κάρολ είχε.

Οσον αφορά γενικότερα την εικόνα του Ολυμπιακού, δεν μπορεί κανείς παρά να δώσει συγχαρητήρια τόσο στον Βαλβέρδε, που διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι, όσο και στους παίκτες του πως ήταν από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο ο κυρίαρχος του αγώνα.

Μετά την αποβολή του Μέγιερι, έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, όμως δεν κινδύνεψε σοβαρά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν σωστά τους χώρους. Ο Ολυμπιακός έχει τώρα το προβάδισμα για την πρόκριση τους «16» του θεσμού και με την εμφάνιση που έκανε στην Ρωσία δικαιούται να είναι η ομάδα που θα προχωρήσει στο Europa League.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook