OΣΦΠ-Πανιώνιος 2-0

Δίχως να εντυπωσιάσει και με τις μηχανές στο… ρελαντί, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Πανιώνιο και μείωσε στο -2 από τον Παναθηναϊκό.

Με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς στην Ρωσία παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Πρόκειται για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που ξεκίνησε αντί του Μέλμπεργκ, αλλά και τους τρεις παίκτες της επίθεσης. Ο Μιραλάς ήταν εκτός αποστολής λόγω ίωσης, οι Φουστέρ και Τζιμπούρ έμειναν στον πάγκο και στις θέσεις τους έπαιξαν οι Αμπντούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς και Ντιόγκο. Κατά τ’ άλλα η ενδεκάδα θύμιζε… Ρουμπίν Καζάν.

Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος είχε αρκετά προβλήματα απουσιών, με σημαντικότερα αυτά των Σιόβα και Κούτσι. Στο κομμάτι της τακτικής, ο Άκης Μάντζιος γέμισε τα χαφ του με 5 παίκτες, προκειμένου να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας των γηπεδούχων, ενώ στην επίθεση μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σκέμπρι.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να φυλάει τα νώτα του και να μην επιτρέπει στους Πειραιώτες να βρουν ρυθμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δούμε το δυνατό ξεκίνημα που συνήθως βλέπουμε σε εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού κι αυτό γιατί οι “κυανέρυθροι” επέλεξαν να παίξουν φουλ-αμυντικό ποδόσφαιρο με αντεπιθέσεις.

Τα λεπτά λοιπόν περνούσαν, με τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε να κυκλοφορούν ωραία την μπάλα και να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Οι “ερυθρόλευκοι” έπαιζαν συνήθως από τα πλάγια με σέντρες, αλλά τα μπακ δεν είχαν καλή συνεργασία με τα μπακ και έτσι οι ευκαιρίες μπροστά από την εστία το Σιδεράκη ήταν ελάχιστες. Μοναδικές εξαιρέσεις ήταν η κεφαλιά του εξαιρετικού Μακούν στο 17′ και ένα σουτ του Ντιόγκο στο 27′.

Είδαμε βέβαια κι άλλα σουτ, αλλά ήταν φανερό πως το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν στην τελική πάσα και προσπάθεια, ενώ και ο Ντιόγκο ήταν αποκομμένος και σε λίγες περιπτώσεις έγινε κάτοχος της μπάλας. Όσο για τον Πανιώνιο προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις και σε μια απ’ αυτές, ο Σκέμπρι έδωσε δεξιά στον Γουνδουλάκη και ο Μαρκάνο έκοψε την τελευταία στιγμή.

Όλα έδειχναν λοιπόν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0, όμως ο Μακούν είχε άλλη γνώμη… Ο Καμερουνέζος άσος, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από κόρνερ του Χολέμπας και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ένα προβάδισμα που ήρθε την καλύτερη στιγμή για τον Ολυμπιακό (41′) και χάλασε τα σχέδια των φιλοξενούμενων, που ήθελαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους μετά την υπερπροσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Άκης Μάντζιος έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Αυλωνίτη στη θέση του Κουλουχέρη και η ομάδα του δεν άργησε να χάσει την πρώτη καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο 46′ ο Ρόκας έκανε ένα σουτ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγιερι.

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν αποφασισμένοι να παλέψουν για την ισοφάριση, ήρθε το γκολ του Ντιόγκο στο 50′ να τους καταστρέψει γι’ άλλη μια φορά τα όνειρα. Ο Χολέμπας έβγαλε δεύτερη ασίστ από τα αριστερά εντός περιοχής και ο Ντιόγκο σκόραρε με κεφαλιά και πανηγύρισε με… βραζιλιάνικο χορό.

Από κει και πέρα, τα υπόλοιπα λεπτά έμοιαζαν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ούτε ο Πανιώνιος έδειχνε ικανός να αντιδράσει, ούτε ο Ολυμπιακός είχε διάθεση να πατήσει γκάζι και να παίξει ποδόσφαιρο. Το μόνο που είδαμε ήταν κάποια σουτ από Σάμαρα και Ντιμπαλά για τον Πανιώνιο και ένα του Φουστέρ για τους γηπεδούχους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook